W ostatnich miesiącach nasi technolodzy Ana Florencia Davila i Michał Świerad mieli ręce pełne czekolady! Po trudnym okresie pandemii i izolacji wszyscy byliśmy spragnieni normalności. Akademia Umiejętności Inspiracja– mimo ciekawych spotkań szkoleniowych online, które miały miejsce- też stęskniła się za Wami. Tym bardziej miło nam znów Was gościć w naszych progach.
„Desery bufetowe – słodkie stoły” – podczas tych kursów jako współprowadzący towarzyszył nam gość specjalny, przyjaciel naszej Akademii – Pastry Chef Jakub Rak. Kuba, oprócz ogromnej wiedzy teoretycznej z zakresu cukiernictwa, posiada duże doświadczenie praktyczne w codziennej pracy w Cukierni Julian Orłowski & Kazimierz Rak w Rzeszowie. Ponadto ma nietuzinkowe poczucie smaku, nie boi się eksperymentować z formą, kształtem czy kolorem. Jest przesympatyczny i zabawny – o czym mogli się przekonać kursanci. W efekcie powstały piękne słodkie stoły!
Odbyły się też szkolenia z zakresu „Desery wielkanocne – receptury współczesne i tradycyjne”, podczas których ciekawostkami były receptury Any inspirowane przepisami z Argentyny – jej autorski przepis na babkę skradł niejedno serce. Tradycyjne ciasta i desery przeszły lekki lifting i zyskały drugie, bardzo smaczne oblicze.
Prawdziwym hitem jednak okazały się szkolenia „Desery wegańskie i bezglutenowe”, które stworzyliśmy wychodząc naprzeciw Waszym oczekiwaniom. Podczas szkoleń kursanci poznali 8 wyjątkowych receptur na desery wegańskie i bezglutenowe. Wykorzystaliśmy nasze czekolady, pasty owocowe, orzechowe oraz nowy produkt żelujący pochodzenia roślinnego – Sanett Vege. Efekt był tak pyszny, że nawet najwięksi oportuniści kwestii „vege” w naszej firmie skusili się na desery i prosili o dokładkę ?
Przed nami jeszcze szkolenia dedykowane szefom kuchni „Desery letnie dla gastronomii”, na które niestety nie ma już miejsc…
Ponadto nasi technolodzy, zwłaszcza Michał, przeprowadzili mnóstwo szkoleń spersonalizowanych w Waszych pracowniach. Odbyły się też szkolenia dla klientów u naszych dystrybutorów. Ana i Michał podzielili się swoją wiedzą, recepturami i pomogli Wam zgłębić tajniki pracy z czekoladą. Przejechali baaardzo dużo kilometrów, zatemperowali kilogramy czekolady, wykonali niezliczoną ilość tortów, pralin i monoporcji. Bardzo im za to dziękujemy!
I tak… tak… pracujemy już nad programem jesienno-zimowym. Zatem do zobaczenia!!