Ekspert

Michał Świerad

Pastry Chef Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja.

Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx

star Doświadczenie

    • Trendy w cukiernictwie i gastronomii
    • Propozycje różnorodnych połączeń smaków oraz tekstur i kształtów
    • Techniki wykończenia tortów i ciast
    • Sztuka pięknej dekoracji w cukiernictwie z wykorzystaniem dekoracji czekoladowych

file document Biogram

Michał Świerad – Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą.

Michał jest z zawodu kucharzem, od najmłodszych lat pasjonatem kreowania smaków. Pochodzi z małej wsi pod Rzeszowem, jednak jego zawód zmotywował go do zdobywania doświadczenia na terenie całego kraju. Na początku kariery zawodowej pracował jako kucharz oraz szef kuchni w wielu restauracjach. Brał udział w rozmaitych konkursach kulinarnych, zdobywając tytuł laureata konkursu „Młody kreator sztuki kulinarnej”. Pasja do cukiernictwa spowodowała zmianę ścieżki zawodowej Michała, co umożliwiło mu pracę w roli cukiernika w renomowanych warszawskich restauracjach. Słodkiego rzemiosła uczył się od najlepszych cukierników w Polsce i na świecie, m.in w elitarnej pracowni Marijn Coertjens w Belgii.

Był szefem cukierni w jednym z największych obiektów hotelowych w Europie – Hotelu Arlamów****.
Od 8 lat jest związany z firmą Barbara Luicjkx, jako Pastry Chef i Technolog, prowadząc szkolenia dla cukierników i kucharzy w Polsce i na świecie. Specjalizuje się w pracy z czekoladą. Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jest w trakcie szkolenia na regionalnego sędziego WACS (Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni) w kategoriach cukierniczych.

Wraz z Poland National Culinary Team zdobył dwa srebrne medale na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie w 2020 roku oraz dwa srebrne medale z Narodową Kadrą Polski Juniorów podczas Pucharu Świata w Luksemburgu w 2022 roku – jako trener. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was. Prywatnie pasjonat i uczestnik zawodów rowerowych. 🙂

diamond Nadchodzące kursy

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

 

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Potwierdzam, że chcę otrzymywać newsletter drogą e-mail od Barbara Luijckx sp. z o. o. z siedzibą w Inowrocławiu (dalej: Spółka). Rozumiem, że wiadomości będą wysyłane w celu przesyłania informacji handlowych o produktach, usługach, nowościach i ofertach Spółki, a także treści o charakterze edukacyjnym. Więcej informacji o zasadach przetwarzania danych osobowych przez Spółkę znajduje się w Polityce prywatności.

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

I confirm that I would like to receive an e-mail newsletter from Barbara Luijckx sp. z o. o. based in Inowrocław (hereinafter: the Company). I understand that the messages will be sent to provide commercial information about the Company\\\'s products, services, news and offers, as well as educational content. For more information about the Company\\\'s personal data processing terms, please read the Privacy Policy.