3d Jajka Wielkanocne Deserowe
Wielkanocna fantazja na temat klasycznego sernika w formie eleganckich monoporcji. Oryginalny biszkopt Devil’s Cake, masa sernikowa, czekolada i kwaskowa czarna porzeczka udekorowane Jajkiem Wielkanocnym 3D wyśmienicie sprawdzają się jako świąteczny deser.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Przesiać wszystkie suche składniki do miski. Dodać olej, kakao (2) rozpuszczone w gorącej wodzie , mleko i mieszać na średnich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jajka i pastę waniliową. Ponownie wymieszać. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 180°C przez 15 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.
Zagotować wszystkie składniki, wlać do okrągłych foremek silikonowych i zamrozić.
Zmiksować twaróg i masło blenderem. Rozpuścić czekoladę i zalać zagotowaną śmietaną wymieszaną z Sanettem tworząc ganasz. Ostudzić i zmiksować z masłem i twarogiem. Dodać pastę waniliową i wymieszać. Masą serową wypełnić okrągłe ranty umieszczając na dnie Devil’s cake, a w środku zamrożoną żelkę z czarnej porzeczki. Pozostałą część masy serowej wlać do foremek silikonowych o kształcie dysku i zamrozić. Zamrożone dyski serowe pokryć zielonym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379VE) i ułożyć na wcześniej przygotowany torcik. Na końcu torcik obłożyć paskiem z czekolady.
Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
3D Jajka Wielkanocne Deserowe (kod 33735).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.