ALFAJORES
Niezwykłe Alfajores! To prawdziwa rozkosz dla podniebienia, delikatne południowoamerykańskie ciasteczka, które doslownie rozpływają się w ustach (duża zawartość skrobi w cieście). Przełożone są dulce de leche – kajmakiem. Oblane deserową, mleczną i białą czekoladą Barima Artisanal z linii Economic.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Spienić masło z cukrem. Dodać jaja i miód i ubijać masę do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodać wszystkie suche składniki oraz pastę waniliową i dokładnie wymieszać. Rozwałkować ciasto między dwoma arkuszami papieru pergaminowego i zamrozić. Wykroić kółka z ciasta i piec w temperaturze 180ᴼC przez 8 minut. Po upieczeniu ciasto przełożyć kajmakiem.
Czekoladę rozpuścić z masłem kakaowym i oblać nią schłodzone Alfajores.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.