Art Grillage Mono
Monoporcje idealne na karnawał. Piękne kolory, różne tekstury, wykończenia i efektowna dekoracja w postaci nieregularnie połamanych arkuszy Art Grillage. W smaku najlepsza klasyka: gruszka, czekolada i karmel.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Spienić masło z cukrem pudrem i solą. Powoli dodawać żółtka. Wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Ubić białka z cukrem i dodać do pierwszej masy delikatnie mieszając. Na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć na blachę 60 x 40 cm. Piec w temp. 180°C przez ok. 15 - 18 min.
Wykonanie: Puree zagotować, dodać Sanett oraz pastę gruszkową i dokładnie wymieszać. Wlać do formy silikonowej w kształcie półkuli i zamrozić.
Wykonanie: Wodę i śmietanę (1) zagotować, dodać Sanett, a następnie białą czekoladę oraz pastę karmelową. Całość dokładnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady i schłodzić do ok. 25°C. Śmietanę (2) ubić do ¾ objętości i połączyć obie masy. Krem nałożyć do formy w kształcie walca, umieszczając w środku insert z gruszki. Zamrozić
Polewę podgrzać do temp 45 - 50°C, dodać wodę oraz barwnik i połączyć przy użyciu blendera. Oblewać zamrożone desery.
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.