Celebration

Celebration

Prosty torcik o smaku maślanego ciasteczka, truskawek i wanilii, z chrupiącym spodem – to sprawdzony przysmak dla najmłodszych.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

Sun czekoladowe kulki
SUN
Kod 331036
PIÓRKO BIAŁE
PIÓRKO BIAŁE
Kod 331054
Moon - czekoladowe kulki
MOON
Kod 331035
Perełki Cukrowe Białe
Perełki Białe
Kod 096809
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT WANILIOWY
Składniki:
2Jaja
140 gCukier
5 gPasta waniliowa Dreidoppel (kod 67310)
100 gOlej
100 gMleko
170 gMąka pszenna
5 gProszek do pieczenia
Przygotowanie:

Ubijać jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej i mleko, pastę waniliową, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 18 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.

CHRUPIĄCY SPÓD
Składniki:
150 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
100 gMasło
100 gPasta blanszowany prażony migdał 100% Barima Artisanal (kod 6103)
150 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę migdałową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

ŻELKA TRUSKAWKOWA
Składniki:
250 gŚwieże truskawki
80 gCukier
4 gPektyna
40 gCukier
5 gKwasek cytrynowy
Przygotowanie:

Podgrzać truskawki z cukrem (80 g) do 40°C. Dodać pektynę z cukrem (40 g). Gotować przez 5 minut. Dodać kwasek cytrynowy. Przełożyć do okrągłych rantów wyłożonych wcześniej przygotowanym biszkoptem. Zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z PASTĄ „MAŚLANE CIASTECZKO”
Składniki:
165 gŚmietana 32%
50 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
200 gBiała czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
38 gPasta „Maślane ciasteczko“ Dreidoppel (kod 29450)
500 gUbita śmietana 32%
Przygotowanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę „maślane ciasteczko” i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Część musu przełożyć do formy silikonowej, włożyć jeden biszkopt z żelką truskawkową, dodać kolejną część musu i drugi biszkopt z żelką. Wypełnić pozostałym musem i przykryć zastygniętym chrupiącym spodem. Całość zamrozić. Zamrożony tort pokryć białym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379NE)

Dekoracje

Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Tagliatelle (kod 335800)
Kulki Moon ( 331035)
Kulki Sun ( 331036)
Ażurki Piórka białe (kod 331054)
Perełki białe, miękkie (kod 096809)

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zestaw Komunijny tort
Tort Komunijny
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie