Celebration
Prosty torcik o smaku maślanego ciasteczka, truskawek i wanilii, z chrupiącym spodem – to sprawdzony przysmak dla najmłodszych.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Ubijać jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej i mleko, pastę waniliową, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 18 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.
Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę migdałową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Podgrzać truskawki z cukrem (80 g) do 40°C. Dodać pektynę z cukrem (40 g). Gotować przez 5 minut. Dodać kwasek cytrynowy. Przełożyć do okrągłych rantów wyłożonych wcześniej przygotowanym biszkoptem. Zamrozić.
W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę „maślane ciasteczko” i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Część musu przełożyć do formy silikonowej, włożyć jeden biszkopt z żelką truskawkową, dodać kolejną część musu i drugi biszkopt z żelką. Wypełnić pozostałym musem i przykryć zastygniętym chrupiącym spodem. Całość zamrozić. Zamrożony tort pokryć białym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379NE)
Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
Tagliatelle (kod 335800)
Kulki Moon ( 331035)
Kulki Sun ( 331036)
Ażurki Piórka białe (kod 331054)
Perełki białe, miękkie (kod 096809)
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.