Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami

Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane z białymi dropsami z czekolady do zapiekania. Idealne na świąteczny stół… albo na małą przekąskę przy pakowaniu prezentów!

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

KAKAO EXTRA DARK
KAKAO EXTRA DARK
Kod 22/24GT781
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTECZKA OWSIANE
Składniki:
300gMasło
90gCukier
80gCukier trzcinowy
200gJaja
250gMąka
50gKakao Extra Dark Barima Artisanal (kod 22/24GT781)
10gPasta Wanilia Dreidoppel (kod 67310)
8gProszek do pieczenia
180gPłatki owsiane
260gDropsy białe do zapiekania Barima Artisanal (kod 882506)
100gWiórki kokosowe
Przygotowanie:

Wymieszać masło z cukrem, cukrem trzcinowym i pastą waniliową. Dodawać stopniowo jaja, cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać wszystkie pozostałe sypkie składniki i ponownie wymieszać. Na samym końcu dodać dropsy czekoladowe. Porcje ciasta uformować gałkownicą do lodów o gramaturze 30g. Piec w temperaturze 170°C przez 15 minut.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Filiżanka Mokka
Filiżanka Mokka
Zdjęcie
Flower Bomb
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie