Ciasteczka owsiane
0
Ciasteczka owsiane z białymi dropsami z czekolady do zapiekania. Idealne na świąteczny stół… albo na małą przekąskę przy pakowaniu prezentów!
Użyte produkty i dekoracje
DROPSY DO ZAPIEKANIA (czekolada biała 24%)
Kod 882506
KAKAO EXTRA DARK
Kod 22/24GT781
PASTA PASTAROM – WANILIA
Kod 67310
RECEPTURA
CIASTECZKA OWSIANE
Składniki:
300gButter
90gSugar
80gCane sugar
200gEggs
250gPlain flour
50gBarima Artisanal Cocoa Extra Dark (code 22/24GT781)
10gConcentrated vanilla paste
8gBaking powder
180gOat flakes
260gBarima Artisanal White baking drops (code 882506)
100gDesiccated coconut
Przygotowanie:
Wymieszać masło z cukrem, cukrem trzcinowym i pastą waniliową. Dodawać stopniowo jaja, cały czas mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać wszystkie pozostałe sypkie składniki i ponownie wymieszać. Na samym końcu dodać dropsy czekoladowe. Porcje ciasta uformować gałkownicą do lodów o gramaturze 30g. Piec w temperaturze 170°C przez 15 minut.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.