Crazy #
Szalony i kolorowy deser #Crazy, idealny na Dzień Dziecka. Podłużna forma, piękne kolory i wesołe dekoracje czekoladowe wywołują uśmiech na twarzy dzieci. Połączenie orzeźwiającego kremu cytrynowego ze słodkim musem na bazie białej czekolady i kwiatu czarnego bzu oraz chrupiącego spodu trafia w gusta najmłodszych fanów słodkości.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Mąkę wymieszać z masłem. Dodać żółtka. cukier puder i wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Wyciąć długie owalne spody. Ułożyć spody pomiędzy dwoma perforowanymi matami i piec w temperaturze 180ᴼC przez ok. 10 min.
Sok z cytryny, cukier i jaja podgrzać do temperatury 80⁰C ciągle mieszając, dodać Sanett. Odstawić na 5 minut i dodać zimne masło. Mieszać, aż masło połączy się z kremem. Gotowy krem wylać w prostokątną foremkę na wysokość ok. 2 cm. Zamrozić.
Zagotować śmietanę, rozpuścić w niej Sanett i połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę, pastę z kwiatu czarnego bzu i delikatnie zamieszać. Gotowy mus wlać do połowy foremek w kształcie eklera. Włożyć zamrożony krem cytrynowy i zalać do pełna pozostałą częścią musu. Całość zamrozić.
Zamrożony Mus pokryć białą polewą nabłyszczającą Barima Artisanal (kod 2379) zabarwioną na różne kolory. Oblane monoporcje ułożyć na wypieczonych wcześniej kruchych spodach.
Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
Hasztagi Deser zestaw (kod 33986)
Hasztagi Białe zestaw (kod 33987)
Crazy in Love zestaw (kod 33989).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.