Crazy #

Crazy #

Szalony i kolorowy deser #Crazy, idealny na Dzień Dziecka. Podłużna forma, piękne kolory i wesołe dekoracje czekoladowe wywołują uśmiech na twarzy dzieci. Połączenie orzeźwiającego kremu cytrynowego ze słodkim musem na bazie białej czekolady i kwiatu czarnego bzu oraz chrupiącego spodu trafia w gusta najmłodszych fanów słodkości.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

# LOVE
# LOVE
Kod 33730
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTO KRUCHE
Składniki:
500 gMąka pszenna
300 gMasło
120 gŻółtka
100 gCukier puder
Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z masłem. Dodać żółtka. cukier puder i wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Wyciąć długie owalne spody. Ułożyć spody pomiędzy dwoma perforowanymi matami i piec w temperaturze 180ᴼC przez ok. 10 min.

KREM CYTRYNOWY
Składniki:
200 gSok z cytryny
4Jaja
180 gCukier kryształ
320 gMasło (zimne)
25 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Sok z cytryny, cukier i jaja podgrzać do temperatury 80⁰C ciągle mieszając, dodać Sanett. Odstawić na 5 minut i dodać zimne masło. Mieszać, aż masło połączy się z kremem. Gotowy krem wylać w prostokątną foremkę na wysokość ok. 2 cm. Zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z KWIATEM CZARNEGO BZU
Składniki:
220 gCzekolada Biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
220 gŚmietana 30%
700 gUbita śmietana
50 gPasta Kwiat Czarnego Bzu Dreidoppel (kod 437)
45 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę, rozpuścić w niej Sanett i połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę, pastę z kwiatu czarnego bzu i delikatnie zamieszać. Gotowy mus wlać do połowy foremek w kształcie eklera. Włożyć zamrożony krem cytrynowy i zalać do pełna pozostałą częścią musu. Całość zamrozić.

Zamrożony Mus pokryć białą polewą nabłyszczającą Barima Artisanal (kod 2379) zabarwioną na różne kolory. Oblane monoporcje ułożyć na wypieczonych wcześniej kruchych spodach.

Dekoracje

Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Hasztagi Deser zestaw (kod 33986)
Hasztagi Białe zestaw (kod 33987)
Crazy in Love zestaw (kod 33989).

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Crazy #
Crazy in Love
Receptura Zdjęcie
Rolada Żagiel
Rolada Żagiel
Zdjęcie
Szyte na miarę
Szyte na miarę
Zdjęcie
Guziczkowe love
Guziczkowe love
Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Desery w gastronomii

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
DESER GRILLAGE Z ROKITNIKIEM Szkolenie desery w gastronomii