Czekolada na gorąco z churros
Bardzo słodka kompozycja, idealna na długie jesienne wieczory. Czekolada na gorąco przygotowana na bazie deserowej czekolady Barima Artisanal 50% z mlekiem i śmietanką. Czekolada w parze z churros, jest zdecydowanie dobrym pomysłem na jesienną chandrę.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Zagotować mleko ze śmietaną. Następnie dodać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i ponownego zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i cały czas mieszając, gotować jeszcze ok. 8 minut. Podawać w temperaturze 55 - 60°C.
Zagotować wodę z masłem i solą. Dodać mąkę i zaparzać cały czas mieszając, aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Gotowe ciasto umieścić w maszynce do churrosów lub w worku cukierniczym z tylką i uformować paluszki. Smażyć w oleju rozgrzanym do 190ᴼC. Po usmażeniu obtoczyć w cukrze.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.