Czekolada na gorąco z churros

Czekolada na gorąco z churros

Bardzo słodka kompozycja, idealna na długie jesienne wieczory. Czekolada na gorąco przygotowana na bazie deserowej czekolady Barima Artisanal 50% z mlekiem i śmietanką. Czekolada w parze z churros, jest zdecydowanie dobrym pomysłem na jesienną chandrę.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 50%
CZEKOLADA DESEROWA 50%
Kod CHN50XXD10
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CZEKOLADA DO PICIA
Składniki:
1000 gMleko 3,2%
500 gŚmietana 36%
500 gCzekolada deserowa 50% Barima Artisanal (kod CHN50XXD10)
Przygotowanie:

Zagotować mleko ze śmietaną. Następnie dodać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i ponownego zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i cały czas mieszając, gotować jeszcze ok. 8 minut. Podawać w temperaturze 55 - 60°C.

CHURROS
Składniki:
400 gWoda
50 gMasło
5 gSól
350 gMąka pszenna
Przygotowanie:

Zagotować wodę z masłem i solą. Dodać mąkę i zaparzać cały czas mieszając, aż ciasto będzie odchodzić od garnka. Gotowe ciasto umieścić w maszynce do churrosów lub w worku cukierniczym z tylką i uformować paluszki. Smażyć w oleju rozgrzanym do 190ᴼC. Po usmażeniu obtoczyć w cukrze.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Batony
Batony
Receptura Zdjęcie
Mimoza paradise
Mimoza paradise
Receptura Zdjęcie
Jesienna Impresja
Jesienna Impresja
Receptura Zdjęcie
Spadające liście
Spadające liście
Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie