CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO

CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO

Płynna czekolada w formie zimnego shota z orzeźwiającymi, cytrusowymi pomarańczami to doskonała kombinacja smakowa, świetna na gorące dni jako mini deser.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
CZEKOLADA DESEROWA 50%
CZEKOLADA DESEROWA 50%
Kod CHN50XXD10
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CZEKOLADOWY SHOT NA ZIMNO
Składniki:
1000 gMleko 3,2%
500 gŚmietana 36%
200 gCzekolada deserowa 50% Barima Artisanal (kod CHN50XXD10)
300 gCzekolada mleczna 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
200 gSok pomarańczowy
20 gPasta Pomarańcza Dreidoppel (kod 0201)
Przygotowanie:

Mleko ze śmietaną zagotować. Do zagotowania mleka wsypać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia i ponownego zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i cały czas mieszając, gotować ok. 8 minut. Odstawić do ostygnięcia. Sok pomarańczowy połączyć z pastą pomarańczową, wlać do formy i zamrozić. Zamrożone kostki soku włożyć do szklanki i zalać zimną czekoladą do picia, zamieszać.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie