Deser halloween
Deser na talerzu, który sprawdza się doskonale podczas tematycznej kolacji Halloween w restauracji. Chrupiący spód orzechowy, galaretka pomarańczowa, orzeźwiający żel z mango i ananasa, delikatny mus kokosowy na bazie mlecznej czekolady i dekoracje tematyczne z czekolady tworzą wyjątkowo “straszną” kompozycję.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Puree z cukrem gotować na małym ogniu. Dodać Sanett i pastę pomarańczowa. Wlać galaretkę do małych form silikonowych i odstawić do zamrażalki do zastygnięcia.
Wszystkie składniki połączyć i zagotować. Zostawić do stężenia następnie zmiksować blenderem ręcznym. Przełożyć do pojemnika używać do dekoracji talerza.
Zagotować śmietanę z Sanettem i połączyć z rozpuszczoną czekoladą tworząc ganasz. Do ganaszu dodać pastę, ubitą śmietanę i delikatnie zamieszać. Mus wlać do form silikonowych i przykryć kruchym spodem.
Po schłodzeniu udekorować barwnikiem w sprayu Barima Artisanal (kod AP0379AR).
Połączyć wszystkie składniki i podgrzać do temperatury 45°C. Następnie odpowietrzyć blenderem. Oblać kulki z żelki pomarańczowej.
Barwnik w zamszu pomarańczowy Barima Artisanal (kod AP0379AR)
Polewa nabłyszczająca biała Barima Artisanal (kod 2379) + barwnik pomarańczowy
Dynia Barbara-Decor (kod 33933)
Pająk Barbara-Decor (kod 33934)
Zestaw Barbara-Decor (kod 33897)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.