Duszkowe doniczki
Oryginalny deser na Halloween podany w czekoladowej doniczce. Piękne kolory, fantazyjna forma i bogaty smak dyni w syropie, wanilii, pomarańczy i białej czekolady zaskakuje wszystkich fanów Halloween.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Dynię obrać i pokroić w kostkę, następnie umieścić ją w garnku i zasypać cukrem. Odstawić na 3 godziny, a następnie gotować przez 20 minut. Użyć po ostudzeniu.
Wymieszać cukier puder, masło i pastę waniliową do uzyskania miękkiej konsystencji. Stopniowo dodawać jaja, tworząc emulsję. Przesiać mąkę, sól i proszek do pieczenia i dodać do pierwszej mieszanki. Na końcu dodać śmietanę i wlać do foremek. Na wierzchu ułożyć kostki dyni i piec w temp. 165°C przez 25 minut.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagotować. Przelać do miski i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą galaretkę miksować do postaci żelu.
Zagotować śmietanę (1) z cukrem inwertowanym, syropem glukozowym i Sanettem. Wlać do białej czekolady, wymieszać i dodać zimną śmietanę (2). Zostawić w lodówce przez 12 godzin. Po schłodzeniu ubić w mikserze.
Duszki zestaw (kod 33726)
Posypka biała mini (kod 3325434)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.