Ekscentryczna trufla
0
Uniwersalny przepis na nadzienie do korpusów truflowych. Prosty w wykonaniu i bardzo elegancki deser. Ganasz na bazie białej czekolady o smaku rokitnika i pomarańczy to orzeźwiające połączenie.
Użyte produkty i dekoracje
KORPUS TRUFLOWY DESEROWY
Kod 1030
KORPUS TRUFLOWY MLECZNY
Kod 1031
KORPUS TRUFLOWY BIAŁY
Kod 1032
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
PASTA OWOCOWO – SMAKOWA ROKITNIK
Kod 435
PASTA OWOCOWO – SMAKOWA POMARAŃCZA
Kod 0201
RECEPTURA
EKSCENTRYCZNA TRUFLA
Składniki:
140 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
70 gŚmietana 35%
20 gMasło
24 gPasta Rokitnik Dreidoppel (kod 435)
20 gPasta Pomarańcza Dreidoppel (0201)
Przygotowanie:
Zagotować śmietanę i połączyć z rozpuszczoną czekoladą tworząc ganasz. Dodać zimne masło i mieszać do połączenia z ganaszem. Dodoać pasty rokitnik i pomarańcza, wymieszać. Białe korpusy truflowe Barima Artisanal (kod 1032) nadziewać ganaszem o temperaturze nie wyższej niż 30°C. Nadziane korpusy obtoczyć w czekoladzie zabarwionej na różowy kolor.
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle
Ana Florencia Davila
Michał Świerad