Guziki z nitką
Kolorowa monoporcja idealna na lato. Słodki mus na bazie białej czekolady o smaku rokitnika, delikatny biszkopt, kwaskowa żelka malinowa i kruche ciasteczko doskonale pasują do mrożonej kawy.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Rozrobić masło z cukrem i solą, dodawać po jednym jajku, a na końcu mąkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkować na grubość ok. 0,5cm, ułożyć pomiędzy dwoma perforowanymi matami i piec w piekarniku rozgrzanym do 180ᴼC przez 12 min.
Ubić jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej i mleko. Następnie dodać przesianą mąkę, pastę advocat i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 12 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.
Malinę z cukrem i sanettem zagotować. Przelać do foremek. Zamrozić.
W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę z rokitnika i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Napełnić formę silikonową do połowy musem. Włożyć zamrożoną żelkę, nałożyć pozostałą część musu i wszystko przykryć biszkoptem. Zamrożone musy oblać białą polewą nabłyszczającą Barima Artisanal (kod 2379) i przełożyć na upieczone kruche spody.
Do udekorowania użyć nitki zrobionej z czekolady plastycznej oraz czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
Guziki Kolor zestaw (kod 33703)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.