Guziki z nitką

Guziki z nitką

Kolorowa monoporcja idealna na lato. Słodki mus na bazie białej czekolady o smaku rokitnika, delikatny biszkopt, kwaskowa żelka malinowa i kruche ciasteczko doskonale pasują do mrożonej kawy.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Pobierz recepturę

RECEPTURA

CIASTO KRUCHE
Składniki:
1100 gMąka pszenna
200 gJaja
400 gCukier
8 gSól
600 gMasło
Przygotowanie:

Rozrobić masło z cukrem i solą, dodawać po jednym jajku, a na końcu mąkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkować na grubość ok. 0,5cm, ułożyć pomiędzy dwoma perforowanymi matami i piec w piekarniku rozgrzanym do 180ᴼC przez 12 min.

BISZKOPT Z ADVOCATEM
Składniki:
4Jaja
270 gCukier
200 gOlej
200 gMleko
340 gMąka pszenna
10 gProszek do pieczenia
40 gPasta Advocat Dreidoppel (kod 00247)
Przygotowanie:

Ubić jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej i mleko. Następnie dodać przesianą mąkę, pastę advocat i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 12 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.

ŻELKA MALINOWA
Składniki:
250 gPuree malinowe
80 gCukier
15 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Malinę z cukrem i sanettem zagotować. Przelać do foremek. Zamrozić.

MUS CZEKOLADOWY Z ROKITNIKIEM
Składniki:
165gŚmietana 32%
50gSanett Dreidoppel (kod 0320)
200gBiała czekolada 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
38gPasta Rokitnik Dreidoppel (kod 435)
500gUbita śmietana 32%
Przygotowanie:

W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę z rokitnika i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Napełnić formę silikonową do połowy musem. Włożyć zamrożoną żelkę, nałożyć pozostałą część musu i wszystko przykryć biszkoptem. Zamrożone musy oblać białą polewą nabłyszczającą Barima Artisanal (kod 2379) i przełożyć na upieczone kruche spody.

Dekoracje

Do udekorowania użyć nitki zrobionej z czekolady plastycznej oraz czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Guziki Kolor zestaw (kod 33703)

schemat

Guziki z nitką - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Crazy #
Crazy #
Receptura Zdjęcie
Crazy #
Crazy in Love
Receptura Zdjęcie
Rolada Żagiel
Rolada Żagiel
Zdjęcie
Szyte na miarę
Szyte na miarę
Zdjęcie
Guziczkowe love
Guziczkowe love
Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie