Halloweenowy deser na talerzu
Niecodzienny deser na talerzu z „trumną” wykonaną z deserowej czekolady. Halloweenowego charakteru dodają czekoladowe dekoracje Mumie oraz Dynia.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Roztopić masło z czekoladą. Dodać cukier i jaja. Dobrze wymieszać, dodając na końcu mąkę i kakao. Rozsmarować masę na blaszce wyłożonej pergaminem i piec w temperaturze 180°C przez 20 minut. Przyciąć do pożądanego kształtu.
Śmietanę(1) zagotować z cukrem, dodać Sanett, następnie czekoladę, mascarpone i pastę waniliową i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Połączyć z zimną śmietaną(2) i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Schłodzony zastygnięty krem ubić w mikserze na średnich obrotach.
Śmietanę(1) zagotować z cukrem, dodać Sanett, następnie czekoladę, mascarpone i pastę waniliową i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Połączyć z zimną śmietaną(2) i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Schłodzony zastygnięty krem ubić w mikserze na średnich obrotach.
Wymieszać wszystkie składniki w mikserze. Rozsypać kruszonkę na blaszce wyłożonej pergaminem i zamrozić. Zamrożoną kruszonkę włożyć do pieca nagrzanego do 180°C i piec przez 12 minut.
Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
- Dynia (kod 33764)
- Mumie (kod 33767)
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.