Lizakowe Trufle

Lizakowe Trufle

Lizakowe trufle na patyczkach doskonałe na słodkie stoły. Proste w wykonaniu, efektowne w wyglądzie i wspaniałe w smaku. Marcepanowe nadzienie na bazie białej czekolady, migdałów i amaretto to uniwersalna receptura.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

Pobierz recepturę

RECEPTURA

LIZAKOWE TRUFLE
Składniki:
150 gŚmietana 32%
60 gMarcepan 50% Barima Artisanal (kod 6160)
250 gCzekolada biała Economic 24% Barima Artisanal (kod 332570)
25 gMasło kakaowe Barima Artisanal (kod 2371)
15 gPasta Migdał wiedeński Dreidoppel (kod 0242)
15 gLikier Amaretto
Korpusy truflowe Barbara Decor (deserowe - kod 1030, mleczne - kod 1031, białe - kod 1032)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę z marcepanem, wlać do białej czekolady, wymieszać i schłodzić do 30°C. Dodać rozpuszczonemasło kakaowe, pastę migdałową i Amaretto.

WSKAZÓWKI

Lizaki czekoladowe możemy wykańczać różnymi rodzajami czekolady Barima Artisanal oraz dekoracjami Barbara Decor.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zestaw Komunijny tort
Tort Komunijny
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Słodki bufet

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad