Lizakowe Trufle
0
Lizakowe trufle na patyczkach doskonałe na słodkie stoły. Proste w wykonaniu, efektowne w wyglądzie i wspaniałe w smaku. Marcepanowe nadzienie na bazie białej czekolady, migdałów i amaretto to uniwersalna receptura.
Użyte produkty i dekoracje
KORPUS TRUFLOWY DESEROWY
Kod 1030
KORPUS TRUFLOWY MLECZNY
Kod 1031
KORPUS TRUFLOWY BIAŁY
Kod 1032
RECEPTURA
LIZAKOWE TRUFLE
Składniki:
150 gŚmietana 32%
60 gMarcepan 50% Barima Artisanal (kod 6160)
250 gCzekolada biała Economic 24% Barima Artisanal (kod 332570)
25 gMasło kakaowe Barima Artisanal (kod 2371)
15 gPasta Migdał wiedeński Dreidoppel (kod 0242)
15 gLikier Amaretto
Korpusy truflowe Barbara Decor (deserowe - kod 1030, mleczne - kod 1031, białe - kod 1032)
Przygotowanie:
Zagotować śmietanę z marcepanem, wlać do białej czekolady, wymieszać i schłodzić do 30°C. Dodać rozpuszczonemasło kakaowe, pastę migdałową i Amaretto.
WSKAZÓWKI
Lizaki czekoladowe możemy wykańczać różnymi rodzajami czekolady Barima Artisanal oraz dekoracjami Barbara Decor.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Słodki bufet
Ana Florencia Davila
Michał Świerad