Lody z orzechów laskowych

Lody z orzechów laskowych

Wyjątkowe, kremowe lody o smaku orzechów laskowych podane w słodkich rożkach i zanurzone w posypkach Mikro z białej, mlecznej i deserowej czekolady doskonale sprawdzają się jako deser w upalne dni.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

posypka czekoladowa - wiórki białe mikro
POSYPKA BIAŁA MIKRO
Kod 3325464
posypka czekoladowa - wiórki mleczne mikro
POSYPKA MLECZNA MIKRO
Kod 33948764
Pobierz recepturę

RECEPTURA

LODY
Składniki:
180 gMleko w proszku odtłuszczone
2350 gMleko 3,2%
550 gCukier
150 gDekstroza
220 gŻółtka
550 gŚmietana 36%
450 gPasta prażony orzech laskowy 100% Barima Artisanal (kod 3310)
Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, podgrzać do temperatury 82*C cały czas mieszając. Schłodzić. Przelać do freezera i mrozić do momentu uzyskania lodów.

Dekoracje

Podawać z posypkami czekoladowymi Barbara Decor:

Posypka Biała Mikro (kod 3325464),
Posypka Deserowa Mikro (kod 3325454),
Posypka Mleczna Mikro (kod 33948764).

schemat

Lody z orzechów laskowych - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Motylowa Chmurka
Motylowa Chmurka
Film Zdjęcie
Ciemny tort z czekoladowymi motylami
Taniec motyli
Film Zdjęcie
Spinning Grillage
Spinning Grillage
Film Receptura Zdjęcie
Filiżanka Mokka
Filiżanka Mokka
Zdjęcie
Petit forus
Petit Fours
Receptura Zdjęcie
Owsiane ciasteczka cz czekoladowymi dropsami
Ciasteczka owsiane
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie