Lody z orzechów laskowych

Lody z orzechów laskowych

Wyjątkowe, kremowe lody o smaku orzechów laskowych podane w słodkich rożkach i zanurzone w posypkach Mikro z białej, mlecznej i deserowej czekolady doskonale sprawdzają się jako deser w upalne dni.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

posypka czekoladowa - wiórki białe mikro
POSYPKA BIAŁA MIKRO
Kod 3325464
posypka czekoladowa - wiórki mleczne mikro
POSYPKA MLECZNA MIKRO
Kod 33948764
Pobierz recepturę

RECEPTURA

LODY
Składniki:
180 gMleko w proszku odtłuszczone
2350 gMleko 3,2%
550 gCukier
150 gDekstroza
220 gŻółtka
550 gŚmietana 36%
450 gPasta prażony orzech laskowy 100% Barima Artisanal (kod 3310)
Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać, podgrzać do temperatury 82*C cały czas mieszając. Schłodzić. Przelać do freezera i mrozić do momentu uzyskania lodów.

Dekoracje

Podawać z posypkami czekoladowymi Barbara Decor:

Posypka Biała Mikro (kod 3325464),
Posypka Deserowa Mikro (kod 3325454),
Posypka Mleczna Mikro (kod 33948764).

schemat

Lody z orzechów laskowych - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie