Mama
Deser dla Mamy w dniu jej święta. Pełen miłości i czekolady. Kruchy bezowy spód, chrupiąca masa prażynkowa o smaku mlecznej czekolady i orzechów laskowych oraz intensywny mus z czekolady deserowej i wiśni – znaczą dla Mamy więcej niż tysiąc słów.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Ubić białka z cukrem. Małymi porcjami dodawać mieszankę mączki migdałowej, cukru i mąki. Przy użyciu worka cukierniczego wycisnąć 6 kwadratów 16 cm. Piec w temp 210°C przez 12 min.
Rozpuścić czekoladę w 45°C i połączyć z pastą orzechową. Na końcu dodać prażynki i delikatnie wymieszać. Nałożyć na bezę.
Rozpuścić czekoladę w temp. 45ºC, dodać zagotowaną śmietanę z sanettem, ostudzić i delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną i pastą wiśniową. Do formy wlać mus czekoladowy i nałożyć bezę z chrupiącą prażynką. Zamrozić.
Zamrożony tort pokryć czerwonym zamszem w sprayu Barima Artisanal Color (kod AP0379RO).
Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
CURLS XL - ROSE MARBLE (kod 331560)
Plakietka MAMA (kod 33943).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.