Muffiny
0
Klasyczne, pachnące czekoladą muffiny z kawałkami prawdziwej czekolady to zawsze dobry pomysł na deser.
RECEPTURA
10 MUFFINEK
Składniki:
120 gMąka pszenna
15 gKakao Extra Dark Barima Artisanal (kod 22/24GT781)
6 gProszek do pieczenia
2 gSoda oczyszczona
50 gCzekolada deserowa 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3)
2 szt.Jaja
120 gŚmietana 18%
75 gCukier Brązowy
45 gMasło
100 gChunks deserowe standard do zapiekania Barima Artisanal (kod 882500)
Przygotowanie:
Masło i czekoladę roztopić. Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą, dodać masło z czekoladą, jaja i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać chunksy czekoladowe. Wlać do foremek i piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Torty, tarty i monoporcje
Ana Florencia Davila
Michał Świerad