Okienko Mikołaja
Deser przyciąga wzrok swoją niepowtarzalną formą. Kruche ciastko w świątecznym czerwonym kolorze, wypełnione lekkim jak chmurka musem zachwyca finezyjnym kształtem. Głównym elementem deseru jest czekoladowy Mikołaj 3D oraz elegancka kulka Moon. Każdy detal starannie zaprojektowany, by wprowadzić magiczną atmosferę i przywołać uśmiech, nikt nie przejdzie obojętnie obok tego deseru.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Rozpuścić pianki Marshmallow w 50g mleka i 50g śmietany w mikrofalówce. Odstawić na 5 minut do ostygnięcia. Dodać pozostałe mleko, śmietanę oraz jogurt i całość zmiksować. Wlać połowę musu do silikonowej formy. Do wnętrza wsypać posypkę piernikową Barbara Decor (kod 3394883), a następnie foremkę wypełnić resztą musu i zamrozić. Zamrożone musy pokryć białym zamszem Barima Artisanal (kod FP044723).
Mąkę wymieszać z masłem. Dodać żółtka, cukier oraz barwnik i wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyciąć okrągłe kształty. Wypiekać pomiędzy dwoma perforowanymi matami silikonowymi, w temperaturze 180°C przez około 15 minut.
Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
- Mikołaj 3D ( kod 33771)
- Kulka Moon (kod 331035
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.