Pralina solony karmel
Wytworna pralina krojona, którą można dowolnie modyfikować poprzez łączenie różnych warstw nadzień oraz nadawać jej indywidualną formę, krojąc ją w różne kształty. Ganasz o smaku mlecznej czekolady i karmelu, z dodatkiem soli himalajskiej zachwyca oryginalnym odbiorem.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Śmietanę zagotować z cukrem inwertowanym i zalać nią czekoladę. Dodać pastę karmelową oraz sól, wszystko razem zmiksować w temperaturze ok. 34°C. Dodać masło kakaowe i ponownie zmiksować do jednolitej konsystencji. Wlać do przygotowanej formy 35 cm x 35 cm x 0,7 cm i zostawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu oblać czekoladą mleczną 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3). Dekorować czekoladą deserową 72% Barima Artisanal (kod CHN72XXA3) oraz Listkami wierzby lemon Barbara Decor (kod333308).
Praliny krojone można dowolnie modyfikować poprzez łączenie różnych warstw nadzień oraz nadawać im indywidualną formę, krojąc je w różne kształty.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.