PRALINKI GRANADILLA
0
Słodka, orzeźwiająca i egzotyczna – dokładnie taka jest pralina o smaku marakui, wanilii i białej czekolady.
RECEPTURA
PRALINA GRANADILLA
Składniki:
70 gCukier
20 gSyrop glukozowy
20 gWoda
140 gPuree z marakui
8 gPasta waniliowa – DREIDOPPEL (kod 67310)
160 gCzekolada biała 29% - BARIMA ARTISANAL (kod CHB28XXB3)
40 gMasło
Przygotowanie:
Podgrzać cukier i syrop glukozowy z wodą do temp. 185°C tworząc karmel. Do karmelu dodać puree z marakui i pastę waniliową, wymieszać i ostudzić do 50°C, a następnie wlać do czekolady i wymieszać. Na końcu dodać miękkie masło.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle
Ana Florencia Davila
Michał Świerad