PRALINKI HERBACIANO - POMARAŃCZOWE

PRALINKI HERBACIANO – POMARAŃCZOWE

Połączenie mlecznej i deserowej czekolady, herbaty Earl Grey i pomarańczy daje słodycz i orzeźwienie. Smak cytrusów intensywnie miesza się z czekoladą i zostawia na języku nutę herbacianą. Doskonałe.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 56%
CZEKOLADA DESEROWA 56%
Kod CHN56XX3
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
ORAPERL
ORAPERL
Kod 17303
Pobierz recepturę

RECEPTURA

PRALINA HERBACIANO - POMARAŃCZOWA
Składniki:
120 gMleko
6 gHerbata Earl Grey
5 gOraperl – DREIDOPPEL (kod 17303)
15 gMiód
110 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
140 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL​ (kod CHN56XX3)
40 gMasło
Przygotowanie:

W zagotowanym mleku zaparzyć herbatę i Oraperl (ok. 10 min.). Odcedzić, dodać miód, następnie wlać do czekolady i dokładnie wymieszać. Ostudzić do 35°C i dodać miękkie masło.

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli