PRALINKI PIERNIKOWE

PRALINKI PIERNIKOWE

Pralinki na okres bożonarodzeniowy, połączenie pikantnego smaku pierników z mleczną i deserową czekoladą stanowią wspaniały dodatek do zimowej kawy.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

CZEKOLADA DESEROWA 56%
CZEKOLADA DESEROWA 56%
Kod CHN56XX3
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
Pobierz recepturę

RECEPTURA

PRALINA PIERNIKOWA
Składniki:
200 gŚmietana 30%
85 gMiód
15 gPrzyprawa korzenna
460 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3)
80 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
360 gMasło
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę z miodem i przyprawą korzenną. Wlać do czekolady i wymieszać. Ostudzić do 35°C, dodać miękkie masło i ponownie wymieszać. Wlać do ramki o wymiarach 18 x 36 cm i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Pokroić przy użyciu gitary na prostokąty wymiarach 2 x 3cm i oblać czekoladą deserową 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3).​

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli