PRALINKI PIERNIKOWE
0
Pralinki na okres bożonarodzeniowy, połączenie pikantnego smaku pierników z mleczną i deserową czekoladą stanowią wspaniały dodatek do zimowej kawy.
RECEPTURA
PRALINA PIERNIKOWA
Składniki:
200 gŚmietana 30%
85 gMiód
15 gPrzyprawa korzenna
460 gCzekolada deserowa 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3)
80 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
360 gMasło
Przygotowanie:
Zagotować śmietanę z miodem i przyprawą korzenną. Wlać do czekolady i wymieszać. Ostudzić do 35°C, dodać miękkie masło i ponownie wymieszać. Wlać do ramki o wymiarach 18 x 36 cm i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Pokroić przy użyciu gitary na prostokąty wymiarach 2 x 3cm i oblać czekoladą deserową 56% - BARIMA ARTISANAL (kod CHN56XX3).
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle
Ana Florencia Davila
Michał Świerad