Radosne trio
Tort bożonarodzeniowy, którego nie może zabraknąć na świątecznym, rodzinnym stole. Elegancki, tematycznie udekorowany czekoladowymi dekoracjami Radosne Trio, o wspaniałym zimowym smaku grzańca, pomarańczy, czekolady i pianek marshmallow, jest idealnym dopełnieniem świątecznego menu.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Przesiać cukier puder, mąkę migdałową, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Wymieszać w mikserze, dodać białka i ubić przez dwie minuty. Dodać śmietanę i wymieszać. Roztopić czekoladę z masłem i dodać do poprzedniej mieszanki. Wlać do foremek. Schłodzić w lodówce przez 2 godziny i piec w 175°C przez 18 minut.
Grzaniec, cukier i jaja podgrzać do temperatury 80⁰C ciągle mieszając, dodać Sanett. Odstawić na 5 minut, dodać zimne masło i pastę imbirową. Mieszać, aż masło połączy się z kremem. Wlać do foremek i zamrozić.
W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę pomarańczową i wymieszać. Dodać pokrojone plastry pomarańczy. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną.
Żelatynę namoczyć w wodzie (1). Cukier, cukier inwertowany (1) i wodę (2) zagotować do temperatury 110ᴼC, następnie dodać namoczoną żelatynę. Przelać do miksera i ubijać do momentu uzyskania piany. Na końcu dodać cukier inwertowany (2) i sok z cytryny. Gotowe marshmallow wycisnąć na blachę wysypaną wiórkami kokosowymi.
Namoczyć żelatynę w wodzie (2). Z cukru, wody (1) i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103ᴼC . Dodać białą czekoladę, mleko skondensowane i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Na końcu dodać barwnik. Zamrożone torty oblać polewą nabłyszczającą o temp. ok. 30°C.
Radosne Trio zestaw (kod 33719)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.