Rose white

Rose white

Wyśmienity torcik na wyjątkowe okazje. Puszysty biszkopt waniliowy połączony z musem kokosowym na bazie białej czekolady, skontrastowany z żelką o smaku liczi i róży.

ZdjęcieRecepturaFilm

Użyte produkty i dekoracje

RÓŻA BIAŁA
RÓŻA BIAŁA
Kod 339359
RÓŻA BIAŁA MAXI
RÓŻA BIAŁA MAXI
Kod 339357
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT WANILIOWY
Składniki:
3Jajka
90 gCukier
90 gMąka
5 gPasta waniliowa Dreidoppel (kod 67310)
Przygotowanie:

Ubić jajka z cukrem i pastą waniliową. Powoli dodawać przesianą mąkę i mieszać szpatułką. Wlać do formy Ø16cm. Piec w temperaturze 180°C przez 35 minut. Biszkopt przekroić na trzy warstwy.

ŻELKA Z LICZI I ROŻY
Składniki:
10 gPasta różana Dreidoppel (kod 25320)
40 gCukier
4 gAgar
200 gPuree z liczi
200 gŚwieże liczi (kostki)
Przygotowanie:

Zagotować puree z cukrem i agarem. Dodać pastę różaną. Na końcu dodać pokrojone liczi. Wylać na biszkopt i zamrozić.

MUS KOKOSOWY
Składniki:
300 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
100 gŚmietana
20 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
500 gUbita śmietana
40 gPasta kokosowa Dreidoppel (kod 199)
Przygotowanie:

Rozpuścić Sanett w zagotowanej śmietanie, wlać do roztopionej czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Dodać pastę kokosową. Na końcu połączyć z ubitą śmietaną. Wlać część musu do formy i włożyć zamrożone biszkopt z żelką. Powtórzyć tą czynność trzy razy. Zamrozić.

POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA
Składniki:
150 gWoda
300 gCukier
300 gSyrop glukozowy
200 gŚmietana 30%
20 gŻelatyna
120 gWoda
300 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
Przygotowanie:

Namoczyć żelatynę w 120g wody. Z cukru, wody (150g) i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103°C. Dodać białą czekoladę, śmietanę i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Zamrożone desery oblewać polewą o temperaturze około 30°C.

DEKORACJE

Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor: Róża biała Ø40 (kod 339359) Róża biała Maxi Ø65 (kod 339357)

schemat

Rose white - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zestaw Komunijny tort
Tort Komunijny
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie