Różany ogród
Bardzo eleganckie monoporcje ozdobione czekoladową herbacianą różą na pasku galaretki przygotowanej bazie na wody różanej. Idealne na wesele, komunie czy chrzciny.
RECEPTURA
Wymieszać masło z cukrem w mikserze, do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać ser śmietankowy, wymieszać, a następnie dodać jajka - jedno po drugim, cały czas mieszając. Dodać pastę waniliową i pastę pomarańczową, a na końcu — mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Rozsmarować masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 160°C przez około 15 minut. Po ostudzeniu wykroić w pożądane kształty.
Podgrzać puree malinowe z syropem glukozowym i cukrem (1) do 40°C, następnie dodać pektynę z cukrem (2) i wymieszać. Dodać sok cytrynowy i gotować przez około 2 minut. Na końcu dodać pastę różaną i całość schłodzić.
Zagotować mleko z Sanettem i zalać nim czekoladę . Dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać. Połowę musu przełożyć do formy, włożyć zamrożoną konfiturę malinową, dodać kolejną cześć musu i przykryć wszystko biszkoptem waniliowo-pomarańczowym.
Zagotować wodę różaną z cukrem i Elastic. Dodać arkusz złota jadalnego i zblendować. Wylać na czystą metalową płytkę. Pozostawić do zastygnięcia i pokroić w pożądane kształty.
Roztopić czekoladę, dodać olej oraz barwnik i dokładnie wymieszać. Zamrożony mus zanurzyć w polewie czekoladowej.
Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
- Róża herbaciana (kod 339362)
- Listki wierzby (kod 333307)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.