Różowy bukiet
Różowy bukiet inspirowany aromatycznymi letnimi kwiatami. Smak róż i wiśni połączony z delikatnym musem z białej czekolady i udekorowany naszymi nowymi kulkami Rose Collection.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Ubić jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać pastę migdałową, olej, mleko, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 18 min. Po upieczeniu wyciąć pożądany kształt.
Podgrzać puree wiśniowe z cukrem (1) do 40°C. Dodać pektynę z cukrem(2). Gotować przez 5 minut. Na końcu dodać kwasek cytrynowy, wlać do foremek i zamrozić.
W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett, zalać nią białą czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady. Dodać pastę różaną i delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Część musu nałożyć do foremek silikonowych, włożyć żelki wiśniowe, dodać kolejną część musu i wszystko przykryć biszkoptem. Całość zamrozić. Zamrożone musy pokryć różowym zamszem w sprayu Barima Artisanal (kod AP0379RS).
Kulki Różowa perła Barbara Decor (kod 331062)
Kulki Liczi Barbara Decor (kod 331044)
Kulki Magnolia Barbara Decor (kod 331063)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.