Serduszkowa Miłość – Deser na talerzu
Walentynkowy deser na talerzu, obowiązkowy podczas romantycznej kolacji w restauracji. Prosty i efektowny o smaku wanilii, cytryny, kwiatu czarnego bzu, białej czekolady i mięty doskonale rozpala zmysły zakochanych.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Rozpuścić Sanett w 150g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu. Na końcu dodać pastę cytrynową i pastę kwiat czarnego bzu. Wlać mus do formy silikonowej i zamrozić.
Zamrożony mus pokryć czerwonym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379RO).
Zagotować 250 g śmietany z cukrem, rozpuścić w niej Sanett, następnie dodać mascarpone i pastę waniliową. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Połączyć z zimną śmietaną i włożyć do lodówki do zastygnięcia. Zastygnięty krem ubijać mikserem na średnich obrotach.
Malinę z cukrem gotować na małym ogniu, aż owoce całkowicie się rozpadną. Zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać pastę miętową, odstawić do wystygnięcia.
Do dekoracji deseru użyć świeżych kwiatów oraz czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
Serduszka (kod 33967),
Plakietki LOVE z zestawu You & ME (kod 33900).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.