Serduszkowa Miłość - Deser na talerzu

Serduszkowa Miłość – Deser na talerzu

Walentynkowy deser na talerzu, obowiązkowy podczas romantycznej kolacji w restauracji. Prosty i efektowny o smaku wanilii, cytryny, kwiatu czarnego bzu, białej czekolady i mięty doskonale rozpala zmysły zakochanych.

ZdjęcieRecepturaFilm

Użyte produkty i dekoracje

SERDUSZKA
SERDUSZKA
Kod 33967
TY I JA zestaw
TY I JA zestaw
Kod 33900
CZEKOLADA BIAŁA 29%
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
SANETT
SANETT
Kod 0320
Zobacz film Pobierz recepturę

RECEPTURA

MUS CYTRYNOWY Z KWIATEM CZARNEGO BZU
Składniki:
150 gŚmietana 30%
250 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
50 gCukier
50 gWoda
3Żółtka
200 gUbita Śmietana 30%
40 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
30 gPasta Cytrynowa Dreidoppel (kod 67320)
30 gPasta Kwiat Czarnego bzu Dreidoppel (kod 437)
Przygotowanie:

Rozpuścić Sanett w 150g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu. Na końcu dodać pastę cytrynową i pastę kwiat czarnego bzu. Wlać mus do formy silikonowej i zamrozić.

Zamrożony mus pokryć czerwonym zamszem Barima Artisanal (kod AP0379RO).

KREM WANILIOWY
Składniki:
250 gŚmietana 35%
250 gMscarpone
15 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
15 gPasta waniliowa Dreidoppel (kod 67310)
60 gCukier
400 gZimna śmietana 35%
Przygotowanie:

Zagotować 250 g śmietany z cukrem, rozpuścić w niej Sanett, następnie dodać mascarpone i pastę waniliową. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Połączyć z zimną śmietaną i włożyć do lodówki do zastygnięcia. Zastygnięty krem ubijać mikserem na średnich obrotach.

CHRUPIĄCE CIASTKO PRAŻYNKOWE
Składniki:
1000 gMalina mrożona
200 gCukier kryształ
12 gPasta Miętowa Dreidoppel (kod 00229)
Przygotowanie:

Malinę z cukrem gotować na małym ogniu, aż owoce całkowicie się rozpadną. Zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać pastę miętową, odstawić do wystygnięcia.

Dekoracja

Do dekoracji deseru użyć świeżych kwiatów oraz czekoladowych dekoracji Barbara Decor:

Serduszka (kod 33967),
Plakietki LOVE z zestawu You & ME (kod 33900).

schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Tort Lovissimo
Tort Lovissimo
Zdjęcie
Rose Pink
Rose Pink
Zdjęcie
Zakochane ptysie _ Lovissimo Choux craquelin
Zakochane ptysie
Film Receptura Zdjęcie
Różowy bukiet
Różowy bukiet
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie