Słodka celebracja

Słodka celebracja

Rewelacyjny torcik na ślub. Prosta forma o wyjątkowym smaku musu sernikowego z nutką prosecco. Wilgotny, marcepanowy biszkopt genueński i kwaskowa żelka o smaku malin i hibiskusa.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

RÓŻA BIAŁA MAXI
RÓŻA BIAŁA MAXI
Kod 339357
MACZKI CUKROWE BIAŁE
Maczki Białe
Kod 01089
Maczki Cukrowe Złote Retro
Maczki Złote Retro
Kod 019979
MARCEPAN 50%
MARCEPAN 50%
Kod 6160
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT GENUEŃSKI
Składniki:
230 gMarcepan 50% Barima Artisanal (kod 6160)
160 gJaja
20 gMąka T500
20 gSkrobia ziemniaczana
25 gPłynne masło
50 gOlej z pestek winogron
Przygotowanie:

Marcepan wymieszać rózgą stopniowo dodawać jajka napowietrzyć. Następnie dodać sypkie składniki i wymieszać, dodać płynne masło z olejem. Wyłożyć na ranty 4x14cm. Piec w piecu z termoobiegiem w temperaturze 175°C przez 12-15minut.

PUREE MALINA HIBISKUS
Składniki:
500 gPuree Malina
20 gPasta Hibiskus Dreidoppel kod (24320)
5 gAgar
Przygotowanie:

Wszystkie składniki połączyć i zagotować. Zostawić do stężenia, następnie zmiksować blenderem ręcznym. Przełożyć do formy silikonowej i zamrozić.

MUS SERNIKOWY
Składniki:
315 gSerek Mascarpone
315 gSer President 4-6% tłuszczu
400 gMleko skondensowane słodzone
70 gPasta Prosecco Dreidoppel (0230)
22 gŻelatyna
56 gWoda
400 gŚmietana 32%
Przygotowanie:

Serek mascarpone połączyć z serem twarogowym i pastą. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić w podgrzanym mleku skondensowanym, a następnie dodać do masy serowej. Śmietanę ubić na ¾ objętości i wymieszać z pozostałą masą. Wlać mus do formy silikonowej, włożyć zamrożony insert z żelki, przykryć biszkoptem i zamrozić.

UŻYTE DEKORACJE

Maczki perłowe (kod 01993)
Maczki złote (kod 01973)

schemat

Słodka celebracja - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zestaw Komunijny tort
Tort Komunijny
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie