Słodka celebracja
Rewelacyjny torcik na ślub. Prosta forma o wyjątkowym smaku musu sernikowego z nutką prosecco. Wilgotny, marcepanowy biszkopt genueński i kwaskowa żelka o smaku malin i hibiskusa.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Marcepan wymieszać rózgą stopniowo dodawać jajka napowietrzyć. Następnie dodać sypkie składniki i wymieszać, dodać płynne masło z olejem. Wyłożyć na ranty 4x14cm. Piec w piecu z termoobiegiem w temperaturze 175°C przez 12-15minut.
Wszystkie składniki połączyć i zagotować. Zostawić do stężenia, następnie zmiksować blenderem ręcznym. Przełożyć do formy silikonowej i zamrozić.
Serek mascarpone połączyć z serem twarogowym i pastą. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić w podgrzanym mleku skondensowanym, a następnie dodać do masy serowej. Śmietanę ubić na ¾ objętości i wymieszać z pozostałą masą. Wlać mus do formy silikonowej, włożyć zamrożony insert z żelki, przykryć biszkoptem i zamrozić.
Maczki perłowe (kod 01993)
Maczki złote (kod 01973)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.