Słodka inspiracja
Oryginalny tort Inspiracja zaspokaja słodkie potrzeby każdego podniebienia. Chrupiący spód na bazie preparowanego ryżu, migdałowy krem bawarski i wyrazista w smaku gruszka z cynamonem – to zaskakujące połączenie.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Skarmelizować cukier w 115°C. Dodać ryż preparowany. Rozpuść białą czekoladę i dodać do niej pastę migdałową, sól i ryż w karmelu. Przełożyć na matę silikonową i rozsmarować. Włożyć do lodówki do schłodzenia. Wyciąć 3 kółka Ø14 cm.
Podgrzać puree z cukrem do 40°. Dodać agar i gruszkę pokrojoną w kostkę. Gotować przez 5 minut. Dodać cynamon i pastę gruszkową. Wylać na chrupiące spody. Włożyć do lodówki do schłodzenia.
Wymieszać żółtka z cukrem i Sanettem, dodać mleko i śmietanę i podgrzać do 80°C. Zdjąć z ognia dodać miód, pastę migdałową i zemulgować. Dodać ubitą śmietanę.
Namoczyć żelatynę w 120g wody. Z cukru, wody (150g) i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103°C. Dodać białą czekoladę, śmietanę i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Zamrożone desery oblewać polewą o temperaturze około 30°C.
Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor: Inspiracja zestaw (kod 33102)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.