Słodka układanka
Ciasto krojone, doskonałe na słodkie bufety. Chrupiący, prażynkowy spód, delikatny biszkopt o smaku advocata, orzeźwiająca galaretka malinowa z miętą i mus kokosowy na bazie mlecznej czekolady – to doskonałe połączenie smaków.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Jaja z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać pastę, obie mąki i dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze 175°C przez 8 minut.
Malinę z cukrem gotować na małym ogniu, aż owoce całkowicie się rozpadną. Zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać Sanett, pastę miętową i wylać na biszkopt. Odstawić do zastygnięcia.
Zagotować śmietanę z Sanettem i połączyć z rozpuszczoną czekoladą, tworząc ganasz. Do ganaszu dodać pastę, ubitą śmietanę i delikatnie zamieszać. Mus wylać na zastygniętą galaretkę malinową.
Żel neutralny Barima Artisanal (kod 3100)
Tagliatelle białe Barbara Decor (kod 335800)
Kulka Liczi Barbara Decor (kod 331044)
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.