Słodka układanka

Słodka układanka

Ciasto krojone, doskonałe na słodkie bufety. Chrupiący, prażynkowy spód, delikatny biszkopt o smaku advocata, orzeźwiająca galaretka malinowa z miętą i mus kokosowy na bazie mlecznej czekolady – to doskonałe połączenie smaków.

ZdjęcieReceptura
Pobierz recepturę

RECEPTURA

KRUCHY SPÓD
Składniki:
150 gCzekolada biała 29% Barima Artisanal (kod CHB28XXB3)
100 gMasło
100 gPasta prażony orzech ziemny 100% Barima Artisanal (kod 6172)
150 gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
Przygotowanie:

Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

BISZKOPT
Składniki:
320 gJaja
180 gCukier
180 gMąka pszenna T500
20 gMąka ziemniaczana
35 gPasta Advocat Dreidoppel (kod 00247)
Przygotowanie:

Jaja z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać pastę, obie mąki i dokładnie wymieszać. Piec w temperaturze 175°C przez 8 minut.

GALARETKA MALINOWA Z MIĘTĄ
Składniki:
1000 gMalina mrożona
200 gCukier
12 gPasta Miętowa Dreidoppel (kod 00229)
50 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Malinę z cukrem gotować na małym ogniu, aż owoce całkowicie się rozpadną. Zmiksować i przetrzeć przez sitko. Dodać Sanett, pastę miętową i wylać na biszkopt. Odstawić do zastygnięcia.

MUS KOKOSOWY
Składniki:
220 gCzekolada Mleczna 34% Barima Artisanal (CHL35XXC3)
220 gŚmietana 30%
45 gSanett Dreidoppel (kod 0320)
700 gUbita śmietana 35%
35 gPasta Kokos Dreidoppel (kod 199)
Przygotowanie:

Zagotować śmietanę z Sanettem i połączyć z rozpuszczoną czekoladą, tworząc ganasz. Do ganaszu dodać pastę, ubitą śmietanę i delikatnie zamieszać. Mus wylać na zastygniętą galaretkę malinową.

DEKORACJA

Żel neutralny Barima Artisanal (kod 3100)
Tagliatelle białe Barbara Decor (kod 335800)
Kulka Liczi Barbara Decor (kod 331044)

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zestaw Komunijny tort
Tort Komunijny
Zdjęcie
Różane eklery
Różany ogród
Film Receptura Zdjęcie
Brzoskwiniowa celebracja_
Flor Blanca
Film Receptura Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Słodki bufet

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad