Słodki wielkanocny ogródek
Wiosenny deser na talerzu, który znakomicie sprawdza się w restauracji. Aksamitne cremeux o smaku Advocatu, jabłka z miętą w żelu, chrupiące crumble orzechowe, podane w korpusie czekoladowym w kształcie jajka i wiosennie udekorowane zachwyca wyglądem i oczarowuje smakiem.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Sok jabłkowy i agar zagotować, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą galaretkę miksować do momentu uzyskania gładkiego żelu. Dodać Pastę miętową i posiekane listki mięty, na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka.
Mleko, śmietanę, żółtko oraz cukier umieścić w misce nad garnkiem z gotującą się wodą .Mieszać do momentu pozostawiania śladów rózgi na kremie ok. 82°C następnie dodać pastę i czekolady. Wszystko razem zblendować by nadać puszystość i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Wodę i cukier zagotować do 120ᴼC, dodać czekoladę deserową i mieszać do momentu zbrylenia. Białą czekoladę upalić w 160ᴼC przez 20 min. Wszystkie składniki zmiksować w mikserze i na koniec dodać olej z orzecha laskowego i zamieszać.
Kwiatki zestaw Barbara-Decor (kod 33994)
Kuraki Barbara-Decor (kod 33984)
Kogucik Barbara-Decor (kod 33983)
Marchewka 3D Barbara-Decor (kod 33716)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.