Tarta Marble
Mniej znaczy więcej. Prosta, elegancka, geometryczna i nowoczesna Tarta Marble doskonale sprawdza się na przyjęciu rodzinnym. Chrupiący czekoladowy spód, w połączeniu ze szlachetnym musem migdałowym to idealna kompozycja smakowa.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Zagotować śmietanę, rozpuścić w niej Sanett i połączyć z rozpuszczoną czekoladą. Dodać ubitą śmietanę i delikatnie zamieszać. Wlać do foremek i zamrozić.
Namoczić żelatynę w wodzie. Z cukru, wody i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103 stopni. Dodać białą czekoladę, śmietanę i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Zamrożone desery oblewać polewą o temperaturze około 30 stopni.
Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
Romb Marble (kod 331049),
Trójkąt Marble (kod 331050),
Kwadrat Marble (kod 331048).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.