Torcik kocham cię Mamo
Specjalna monoporcja na Dzień Mamy. Pasujący do okazji kształt torcika, dedykowana dekoracja czekoladowa, odpowiednia wielkość deseru i jego wyjątkowy smak sprawiają przyjemność każdej Mamie. Kruchy spód i trzy aksamitne i głębokie w smaku musy czekoladowe z mlecznej, białej i deserowej czekolady.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Rozpuścić Sanett w 150 g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu.
Rozpuścić Sanett w 150 g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu.
Rozpuścić Sanett w 150 g zagotowanej śmietany, wlać do czekolady i dokładnie wymieszać tworząc ganasz. Z cukru i wody ugotować syrop. Żółtka ubić na puszystą pianę, a następnie zaparzyć gorącym syropem i ubijać, aż piana zrobi się prawie biała. Ubitą śmietanę połączyć z pianą z żółtek i dodać do ganaszu.
Do sylikonowej formy Mini Torcik wlewamy pierwszą warstwę (najmniejszą) musu z białej czekolady. Odstawiamy na chwilę do zastygnięcia. Następnie wlewany w środkową warstwę mus z mlecznej czekolady i ponownie odstawiamy do zastygnięcia. Na końcu w dolną warstwę (największą) wlewamy mus z czekolady deserowej i całość wstawiamy do zamrażarki.
Zamrożone musy wyciągamy z formy i oblewany wcześniej przygotowaną polewą nabłyszczającą Barima Artisanal zabarwioną na lekki różowy kolor.
Do udekorowania użyj Czekoladowych Dekoracji Barbara Decor:
Plakietka Sto Lat (kod 33942)
Ołówek Degas (kod 334589).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.