Tort Delicja duo

Tort Delicja duo

Ciekawy torcik o nietypowym smaku migdałów i imbiru oraz interesującym wyglądzie, udekorowany arkuszem czekoladowym art grillage duo to doskonały pretekst na “coś słodkiego”.

ZdjęcieReceptura
Pobierz recepturę

RECEPTURA

BISZKOPT MIGDAŁOWY
Składniki:
95 gMigdały
75 gBrązowy cukier (1)
45 gBiałka (1)
30 gŻółtka
0,5 gSól
4 gPasta Waniliowa Dreidoppel kod 67310
85 gMasło
45 gMąka pszenna
2,5 gProszek do pieczenia
105 gBiałka (2)
15 gCukier brązowy (2)
Przygotowanie:

Uprażyć migdały i zmiksować na mąkę. Dodać brązowy cukier (1), białka (1), żółtka, sól i pastę waniliową wymieszać. Dodać roztopione masło, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubite białko (2) z cukrem brązowym (2). Delikatnie wymieszać i nałożyć do rantu. Piec w temperaturze 165 ° C przez 15 - 20 minut.

IMBIROWE CREMEUX
Składniki:
125 gŚmietana 30%
125 gMleko 3,2%
4 gPasta Imbir Dreidoppel kod 455
1 gCynamon
30 gCukier
40Żółtka
19 gSanett Dreidoppel kod 0320
Przygotowanie:

Zagotować mleko, śmietanę, cukier i żółtka - gotować jak krem angielski (85° C) cały czas mieszając. Dodać Sanett i wymieszać. Następnie dodać pastę imbirową oraz cynamon i wymieszać blenderem ręcznym. Wlać do formy silikonowej i zamrozić.

MIGDAŁOWY MUS
Składniki:
270 gMleko 3,2%
65 gŚmietana 30%
40 gCukier
80Żółtka
450 gPasta pralinowa 60% prażony migdał Barima Artisanal kod 6136
85 gMasa żelatynowa (1:5)
15 gPasta Amaretto Dreidoppel kod 262
400 gUbita Śmietana 30%
Przygotowanie:

Zagotować mleko, śmietanę i cukier z żółtkiem - gotować jak krem angielski (85°C) cały czas mieszając. Dodać masę żelatynową, pastę pralinową oraz pastę amaretto i wymieszać blenderem ręcznym. Masę ostudzić do 30°C, dodać ubitą śmietanę i wymieszać. Wlać do rantu i zamrozić.

POLEWA NABŁYSZCZAJĄCA
Składniki:
250 gPolewa nabłyszczająca deserowa Barima Artisanal (kod 2373)
80 gWoda
Przygotowanie:

Polewę podgrzać do 40°C, dodać wodę i połączyć przy użyciu blendera. Oblać zamrożony tort.

DEKORACJA

Arkusz Grillage Duo Barbara Decor kod 333023

schemat

Tort Delicja duo - schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Tort No. 56
Tort No. 56
Receptura Zdjęcie
Kawowe safari
Kawowe safari
Zdjęcie
Rolls Tacos
Rolls Tacos
Zdjęcie
czekoladowe praliny krojone
Praliny krojone
Receptura Zdjęcie
Deser Santi
Deser Santi
Zdjęcie
Złota Symfonia
Złota Symfonia
Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie