Tort Delicja duo
Ciekawy torcik o nietypowym smaku migdałów i imbiru oraz interesującym wyglądzie, udekorowany arkuszem czekoladowym art grillage duo to doskonały pretekst na “coś słodkiego”.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Uprażyć migdały i zmiksować na mąkę. Dodać brązowy cukier (1), białka (1), żółtka, sól i pastę waniliową wymieszać. Dodać roztopione masło, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubite białko (2) z cukrem brązowym (2). Delikatnie wymieszać i nałożyć do rantu. Piec w temperaturze 165 ° C przez 15 - 20 minut.
Zagotować mleko, śmietanę, cukier i żółtka - gotować jak krem angielski (85° C) cały czas mieszając. Dodać Sanett i wymieszać. Następnie dodać pastę imbirową oraz cynamon i wymieszać blenderem ręcznym. Wlać do formy silikonowej i zamrozić.
Zagotować mleko, śmietanę i cukier z żółtkiem - gotować jak krem angielski (85°C) cały czas mieszając. Dodać masę żelatynową, pastę pralinową oraz pastę amaretto i wymieszać blenderem ręcznym. Masę ostudzić do 30°C, dodać ubitą śmietanę i wymieszać. Wlać do rantu i zamrozić.
Polewę podgrzać do 40°C, dodać wodę i połączyć przy użyciu blendera. Oblać zamrożony tort.
Arkusz Grillage Duo Barbara Decor kod 333023
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.