Tort Lovissimo

Tort Lovissimo

Zmysłowy, walentynkowy Tort Lovissimo przyciąga wzrok swoją intensywną barwą. Otoczony delikatnym paskiem z białej i czerwonej czekolady, tworzy miłosną kompozycję. Udekorowany romantycznymi, czekoladowymi serduszkami Lovissimo. To idealny tort na Walentynki.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

Lovissimo
Lovissimo
Kod 33998
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
TŁUSZCZ KAKAOWY
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
Pobierz recepturę

RECEPTURA

Dacquoise migdałowy
Składniki:
160gMąka migdałowa
125gCukier puder
30gMąka pszenna
130gBiałka
80gCukier
Przygotowanie:

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder, mąkę migdałową oraz mąkę pszenną i wymieszać. Piec w temperaturze 165°C przez 20-25 minut.

Chrupiące nadzienie
Składniki:
120gCzekolada mleczna 34% Barima Artisanal (kod CHL35XXC3)
50gMasło
100gPasta orzechowa 100% blanszowany prażony migdał Barima Artisanal (kod 6103)
100gPrażynki Royal Barima Artisanal (kod 332451)
Przygotowanie:

Roztopić czekoladę z masłem w 42°C. Dodać pastę migdałową i wymieszać. Na końcu dodać prażynki. Gotową masę wylać na wcześniej upieczony dacquoise i schłodzić.

Żelka malinowa z bazylią
Składniki:
160gPuree malinowe
120gCukier (1)
500gMaliny mrożone
80gCukier (2)
8gPektyna NH
30gSkrobia kukurydziana
60gWoda
5gŚwieża bazylia (posiekana)
Przygotowanie:

Podgrzać puree malinowe z cukrem (1) do temperatury 115°C. Dodać mrożone maliny. Mieszać, aż maliny się rozmrożą i dodać pektynę wymieszaną z cukrem (2). Ponownie zagotować i dodać skrobię kukurydzianą rozpuszczoną w wodzie. Gotować przez minutę, dodać posiekaną świeżą bazylię, przelać do foremek i zamrozić.

Sernik pieczony
Składniki:
21gMąka ryżowa
500gSerek Philadelphia
150gCukier
120gJaja
40gŻółtka
10gSanett Dreidoppel (kod 0320)
Przygotowanie:

Zblendować wszystkie składniki dodając na końcu Sanett. Wlać do formy i piec w temperaturze 90°C przez około 1 godzinę.

Mus serowy
Składniki:
150gMleko 3,2%
400gŚmietana 32%
150gŻółtka
150gCukier
30gSanett Dreidoppel (kod 0320)
120gTłuszcz kakaowy Barima Artisanal (kod 2371)
300gSerek Philadelphia
Przygotowanie:

Zagotować mleko z cukrem i Sanettem. Wlać żółtka i cały czas mieszając podgrzać do 85°C. Dodać masło kakaowe, a następnie serek Philadelphia i dobrze wymieszać. Gdy masa osiągnie temperaturę 27°C, połączyć z ubitą śmietaną.

Dekoracja

Do udekorowanie użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:

  • Lovissimo (kod 33998)

schemat

Tort Lovissimo Schemat

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Talerz pełen miłości — deser na talerzu na Walentynki
Talerz pełen miłości
Receptura Zdjęcie
Zakochane ptysie _ Lovissimo Choux craquelin
Zakochane ptysie
Film Receptura Zdjęcie
Kiss me
Kiss me
Film Receptura Zdjęcie

Zapisz się na szkolenie

Torty, tarty i monoporcje

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Kurs cukierniczy - torty, tarty, monoporcje - pieczenie i dekorowanie