
Tort Lovissimo
Zmysłowy, walentynkowy Tort Lovissimo przyciąga wzrok swoją intensywną barwą. Otoczony delikatnym paskiem z białej i czerwonej czekolady, tworzy miłosną kompozycję. Udekorowany romantycznymi, czekoladowymi serduszkami Lovissimo. To idealny tort na Walentynki.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder, mąkę migdałową oraz mąkę pszenną i wymieszać. Piec w temperaturze 165°C przez 20-25 minut.
Roztopić czekoladę z masłem w 42°C. Dodać pastę migdałową i wymieszać. Na końcu dodać prażynki. Gotową masę wylać na wcześniej upieczony dacquoise i schłodzić.
Podgrzać puree malinowe z cukrem (1) do temperatury 115°C. Dodać mrożone maliny. Mieszać, aż maliny się rozmrożą i dodać pektynę wymieszaną z cukrem (2). Ponownie zagotować i dodać skrobię kukurydzianą rozpuszczoną w wodzie. Gotować przez minutę, dodać posiekaną świeżą bazylię, przelać do foremek i zamrozić.
Zblendować wszystkie składniki dodając na końcu Sanett. Wlać do formy i piec w temperaturze 90°C przez około 1 godzinę.
Zagotować mleko z cukrem i Sanettem. Wlać żółtka i cały czas mieszając podgrzać do 85°C. Dodać masło kakaowe, a następnie serek Philadelphia i dobrze wymieszać. Gdy masa osiągnie temperaturę 27°C, połączyć z ubitą śmietaną.
Do udekorowanie użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
- Lovissimo (kod 33998)
schemat

Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Torty, tarty i monoporcje


