Torty Shavings
Wiosenny smak ogrodu zamknięty w torcie. Bezowy spód dacquoise, orzechowe nadzienie prażynkowe, żelka brzoskwiniowa i aksamitny mus na bazie białej czekolady o smaku kwiatu czarnego bzu to wyjątkowe połączenie, które przenosi nas do zaczarowanego ogrodu.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder, mąkę migdałową i mąkę pszenną. Wymieszać. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 165°C przez 20-25 minut. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.
Rozpuścić czekoladę z masłem, dodać pastę orzechową oraz prażynki i wymieszać. Uformować cienkie spody i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Podgrzać brzoskwinie z cukrem(80 g) do 40°C. Dodać pektynę z cukrem (40 g). Gotować przez 5 minut. Dodać kwasek cytrynowy. Przełożyć do okrągłych rantów wyłożonych wcześniej przygotowanym biszkoptem i chrupiącym spodem. Zamrozić.
W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę ”kwiat czarnego bzu” i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Mus przełożyć do formy silikonowej, włożyć biszkopt z żelką brzoskwiniową, i chrupiący spód. Całość zamrozić. Zamrożony tort pokryć zamszem.
Do udekorowania użyć czekoladowych dekoracji Barbara Decor:
Shavings Slim Białe (kod 334556)
Shavings Slim Mleczne (kod 334555)
Shavings Slim Deserowe (kod 334554)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.