TRUFLE CHRUPIĄCA PRALINA
0
Trufla chrupiąca pralina to klasyczne połączenie głębokiego i delikatnego smaku czekolady mlecznej z prażynkami.
Użyte produkty i dekoracje
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
RECEPTURA
TRUFLA CHRUPIĄCA PRALINA
Składniki:
45 gMasło kakaowe – BARIMA ARTISANAL (kod 2371)
25 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
300 gPasta pralinowa 60% - BARIMA ARTISANAL (kod 6142)
50 gPrażynki Royal – BARIMA ARTISANAL (kod 332451)
Przygotowanie:
Roztopić czekoladę z masłem kakaowym (32°C), dodać do pasty pralinowej i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać drobno pokruszone prażynki. Użyć jako nadzienia do korpusów truflowych z czekolady mlecznej – BARBARA DECOR (kod 1031), a następnie oblać czekoladą mleczną 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3).
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle
Ana Florencia Davila
Michał Świerad