TRUFLE CHRUPIĄCA PRALINA

TRUFLE CHRUPIĄCA PRALINA

Trufla chrupiąca pralina to klasyczne połączenie głębokiego i delikatnego smaku czekolady mlecznej z prażynkami.

ZdjęcieReceptura

Użyte produkty i dekoracje

TŁUSZCZ KAKAOWY
TŁUSZCZ KAKAOWY
Kod 2371
CZEKOLADA MLECZNA 34%
CZEKOLADA MLECZNA 34%
Kod CHL35XXC3
PRAŻYNKI ROYAL
PRAŻYNKI ROYAL
Kod 332451
Pobierz recepturę

RECEPTURA

TRUFLA CHRUPIĄCA PRALINA
Składniki:
45 gMasło kakaowe – BARIMA ARTISANAL (kod 2371)
25 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
300 gPasta pralinowa 60% - BARIMA ARTISANAL (kod 6142)
50 gPrażynki Royal – BARIMA ARTISANAL (kod 332451)
Przygotowanie:

Roztopić czekoladę z masłem kakaowym (32°C), dodać do pasty pralinowej i dokładnie wymieszać. Na końcu dodać drobno pokruszone prażynki. Użyć jako nadzienia do korpusów truflowych z czekolady mlecznej – BARBARA DECOR (kod 1031), a następnie oblać czekoladą mleczną 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3).

Podobne kreacje

Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.

Zapisz się na szkolenie

Praliny i trufle

Ana Florencia Davila - Pastry Chef Barbara Luijckx Ana Florencia Davila
Michał Świerad - Pastry Chef Barbara Luijckx Michał Świerad
Szkolenie cukiernicze z produkcji pralin i trufli