TRUFLE PROSECCO FIGA
0
Trufla o interesującym smaku figi, prosecco i białej czekolady, świetnie pasuje do filiżanki gorzkiej herbaty.
Użyte produkty i dekoracje
KORPUS TRUFLOWY BIAŁY
Kod 1032
CZEKOLADA BIAŁA 29%
Kod CHB28XXB3
PASTA OWOCOWO – SMAKOWA PROSECCO
Kod 230
RECEPTURA
TRUFLA PROSECCO FIGA
Składniki:
160 gŚmietana 30%
20 gSyrop glukozowy
200 gCzekolada biała 29% - BARIMA ARTISANAL (kod CHB28XXB3)
20 gPasta figowa – DREIDOPPEL (kod 497)
20 gPasta Prosecco – DREIDOPPEL (kod 230)
30 gMasło
Przygotowanie:
Zagotować śmietanę z syropem glukozowym, wlać do czekolady i wymieszać. Ostudzić do 35°C, dodać pastę figową i Prosecco. Na końcu dodać miękkie masło i ponownie wymieszać. Użyć jako nadzienia do korpusów truflowych z czekolady białej – BARBARA DECOR (kod 1032), a następnie oblać czekoladą białą 29% - BARIMA ARTISANAL (kod CHB28XXB3).
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle
Ana Florencia Davila
Michał Świerad