Truskawkowe Lovissimo
Lekki deser owocowy w prostej, minimalistycznej formie. Truskawkowy biszkopt, delikatny krem cytrynowy, wyrazista żelka truskawkowa i lekki mus na bazie białej czekolady o smaku prosecco – to idealne połączenie.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Ubijać jaja z cukrem do momentu uzyskania białej piany. Dodać olej, mleko i pastę truskawkową. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Rozsmarować cienką warstwę na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 160°C przez 18 min. Po wypieczeniu wyciąć pożądany kształt.
Podgrzać sok z cytryny, śmietanę, syrop glukozowy, jaja, cukier, skrobię kukurydzianą, skórkę z cytryny i Sanett do 82°C. Ostudzić do 40°C. Dodać zimne masło i tłuszcz kakaowy. Zemulgować i wlać do foremek. Zamrozić.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagotować. Przelać do miski i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Zastygniętą galaretkę miksować do postaci żelu.
W zagotowanej śmietanie rozpuścić Sanett i zalać nią białą czekoladę, dodać pastę Prosecco i wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą śmietaną.
Do udekorowania użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor: Bierki Print Deserowe (kod 33722)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.