Walentynkowe serca
Romantyczna fantazja na temat sernika, maliny, hibiskusa i czekolady. Piękne walentynkowe monoporcje dla zakochanych.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Mąkę wymieszać z masłem i pudrem malinowym. Dodać żółtka i cukier puder i wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Na końcu dodać barwnik do uzyskania odpowiedniego koloru. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez ok. 15 min.
Wszystkie składniki połączyć i zagotować. Zostawić do stężenia, następnie zmiksować blenderem ręcznym. Przełożyć do formy silikonowej i zamrozić.
Serek mascarpone połączyć z serem twarogowym i pastą. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić w podgrzanym mleku skondensowanym, a następnie dodać do masy serowej. Śmietanę ubić na 3/4 i wymieszać z pozostałą masą. Wlać mus do formy silikonowej, włożyć zamrożony insert z żelki, przykryć musem i zamrozić.
Zamsz w sprayu różowy Barima Artisanal kod (AP0379RS)
Ty I Ja zestaw Barbara-Decor kod (33900)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.