Wiszące Bombki
Tort oraz monoporcje ozdobione wiszącymi czekoladowymi bombkami z białym świątecznym wzorem oraz choinki z białej czekolady. Doskonale współgrającym elementem z dekoracjami jest sznur z zabarwionej masy cukrowej, na której wiszą „Bombki”. Świecącego efektu dodaje złoty proszek brokatowy.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Wszystkie suche składniki wymieszać i przesiać przez sito. Zagotować mleko i miód z pastą Mokka, a następnie ostudzić. Do ostudzonego roztworu dodać maślankę, jaja, olej, rum i pastę waniliową. Następnie dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem i piec 15-20 minut w temperaturze 180ᴼC. Upieczone cisto wystudzić i wyciąć krążki do tortu.
Puree pomarańczowe, cukier i jaja podgrzać do temperatury 80⁰C ciągle mieszając, dodać Sanett i pastę pomarańczową. Odstawić na 5 minut, a następnie dodać zimne masło. Mieszać, aż masło połączy się z kremem. Krem wylać na wycięte krążki piernika i całość zamrozić.
Zagotować śmietanę, rozpuścić w niej Sanett i połączyć z czekoladą tworząc ganache. Dodać pastę pomarańczową i cynamon. Na końcu dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać.
Do udekorowanie użyć dekoracji czekoladowych Barbara Decor:
Czerwone Bombki Barbara Decor (kod 33745)
Choinki zestaw (białe) Barbara Decor (kod33857)
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.