Zakres szkolenia
Podczas szkolenia dowiesz się:
- temperować czekoladę na różne sposoby,
- wykonywać proste dekoracje czekoladowe,
- technik produkcji pralin (wybijanych i krojonych),
- malowania praliny,
- zastosowań korpusów truflowych w produkcji trufli czekoladowych,
- technik dekorowania pralin,
- komponować ganasze i nadzienia do pralin,
- przygotowywać tabliczki czekoladowe,
- wykonywać prostą rzeźbę czekoladową.
Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:
- Praliny gianduja,
- Praliny pistacjowe,
- Praliny słony karmel,
- Praliny whisky,
- Trufle migdałowe,
- Trufle bananowe,
- Trufle pralinowo – pistacjowe,
- Trufle z ganaszem owocowym,
- Praliny karmel - marakuja,
- Praliny pietruszka z limonką,
- Praliny burak z limonką,
- Praliny orzechowe.
Dla kogo?
Dla wszystkich chcących zdobyć lub poszerzyć wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne w dziedzinie produkcji pralin. Dla poszukujących inspiracji w kreowaniu nowych smaków i konsystencji nadzień oraz zainteresowanych różnorodnymi technikami wytwarzania pralin.
Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia
Poniżej prezentujemy przykładowe kreacje wykonywane podczas kursu. Zainspiruj się i zrób je sam w swojej pracowni.
Praktyczne informacje
Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.
W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.
Zapewniamy
- w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
- wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
- wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
- rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
- fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
- dyplom ukończenia szkolenia,
- twórczą atmosferę, napoje oraz lunch,
- całodzienny parking,
- poszkoleniowe wsparcie technologiczne.
O prowadzących
Michał Świerad
Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą. Specjalizuje się w pracy z czekoladą.
Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was.
Ana Florencia Davila
Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.
Lokalizacja
Barbara Luijckx sp. z o. o.
Latkowo 40
88-100 Inowrocław
Polska