Kurs

Praliny i trufle – podstawy pracy z czekoladą

Michał Świerad

Ana Florencia Davila

Poziom średnio zaawansowany difficulty level difficulty level difficulty level

Data: 03/12/2024 - 04/12/2024

Lokalizacja: Inowrocław

Cena: 1100 - 1400 PLN

Ilość miejsc: 3

Pobierz PDF
praliny krojone

star Zakres szkolenia

Podczas szkolenia dowiesz się:

  • temperować czekoladę na różne sposoby,
  • wykonywać proste dekoracje czekoladowe,
  • technik produkcji pralin (wybijanych i krojonych),
  • malowania praliny,
  • zastosowań korpusów truflowych w produkcji trufli czekoladowych,
  • technik dekorowania pralin,
  • komponować ganasze i nadzienia do pralin,
  • przygotowywać tabliczki czekoladowe,
  • wykonywać prostą rzeźbę czekoladową.

Receptury, których nauczysz się podczas szkolenia:

  • Praliny gianduja,
  • Praliny pistacjowe,
  • Praliny słony karmel,
  • Praliny whisky,
  • Trufle migdałowe,
  • Trufle bananowe,
  • Trufle pralinowo – pistacjowe,
  • Trufle z ganaszem owocowym,
  • Praliny karmel - marakuja,
  • Praliny pietruszka z limonką,
  • Praliny burak z limonką,
  • Praliny orzechowe.

people Dla kogo?

Dla wszystkich chcących zdobyć lub poszerzyć wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne w dziedzinie produkcji pralin. Dla poszukujących inspiracji w kreowaniu nowych smaków i konsystencji nadzień oraz zainteresowanych różnorodnymi technikami wytwarzania pralin.

chef's hat Przykładowe kreacje wykonywane podczas szkolenia

Poniżej prezentujemy przykładowe kreacje wykonywane podczas kursu. Zainspiruj się i zrób je sam w swojej pracowni.

Petit Fours
Praliny herbata cytrynowa z pietruszką
Mini Coffee cups

info Praktyczne informacje

Każdy kurs porusza temat świąt okolicznościowych w danym kwartale, np. Boże Narodzenie, Walentynki. W cenie zakupu zawarty jest nocleg.

W celu zapisania się na kurs prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego – przycisk ZAPISZ SIĘ.

Zapewniamy

    • w pełni wyposażone miejsce pracy oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej,
    • wysokiej jakości surowce i produkty wykorzystywane podczas szkolenia,
    • wydrukowane receptury stanowiące praktyczny „przewodnik” podczas trwania szkolenia,
    • rabat na produkty zakupione w dniach szkolenia,
    • fartuch, który po zakończeniu szkolenia uczestnicy zabierają ze sobą,
    • dyplom ukończenia szkolenia,
    • twórczą atmosferę, napoje oraz lunch,
    • całodzienny parking,
    • poszkoleniowe wsparcie technologiczne.

diamond O prowadzących

Michał Świerad

Pastry Chef w Barbara Luijckx, prowadzi kursy personalizowane w Waszych pracowniach w Polsce i za granicą. Specjalizuje się w pracy z czekoladą.

Przykłada dużą wagę do sezonowości produktów oraz ich jakości. Uwielbia kreować swoje autorskie wersje tradycyjnych polskich deserów. Jego specjalizacją i personalnym „konikiem” są desery na talerzu, których receptury od lat kreuje dla Was.

Ana Florencia Davila

Pastry Chef w Barbara Luijckx, kieruje pracą Akademii Umiejętności Inspiracja. Ana jest niezwykle utalentowaną i ambitną Mistrzynią Cukierniczą. Pochodzi z Argentyny. W swojej pracy łamie standardy i stereotypy – łączy nietypowe smaki i składniki, tworząc nowatorskie koncepcje receptur. Uwielbia cukiernictwo wegańskie i jest świetną specjalistką w tym zakresie.

chef's hat Lokalizacja

Barbara Luijckx sp. z o. o.

Latkowo 40

88-100 Inowrocław

Polska

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

 

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Potwierdzam, że chcę otrzymywać newsletter drogą e-mail od Barbara Luijckx sp. z o. o. z siedzibą w Inowrocławiu (dalej: Spółka). Rozumiem, że wiadomości będą wysyłane w celu przesyłania informacji handlowych o produktach, usługach, nowościach i ofertach Spółki, a także treści o charakterze edukacyjnym. Więcej informacji o zasadach przetwarzania danych osobowych przez Spółkę znajduje się w Polityce prywatności.

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

I confirm that I would like to receive an e-mail newsletter from Barbara Luijckx sp. z o. o. based in Inowrocław (hereinafter: the Company). I understand that the messages will be sent to provide commercial information about the Company\\\'s products, services, news and offers, as well as educational content. For more information about the Company\\\'s personal data processing terms, please read the Privacy Policy.