PRALINKI CYTRYNOWE
0
Orzeźwiające, cytrynowe nadzienie, zamknięte w klasycznym korpusie z czekolady deserowej – to zgrany duet smakowy.
RECEPTURA
PRALINA CYTRYNOWA
Składniki:
100 gCytryna
10 gCukier
5 gCitroperl – DREIDOPPEL (kod 17403)
25 gMiód
30 gSyrop glukozowy
240 gCzekolada mleczna 34% - BARIMA ARTISANAL (kod CHL35XXC3)
30 gMasło
Przygotowanie:
Przy użyciu blendera zmiksować cytrynę z cukrem. Przecedzić i podgrzać do 80°C razem z Citroperl, miodem i syropem glukozowym. Wlać do czekolady i dokładnie wymieszać. Ostudzić do 35°C i dodać miękkie masło.
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.
Zapisz się na szkolenie
Praliny i trufle
Ana Florencia Davila
Michał Świerad