Tarta serce
Perfekcyjny deser na romantyczny czas we dwoje, połączenie puree malinowego z musem z białej czekolady, przypada do gustu każdemu miłośnikowi słodkości.
Użyte produkty i dekoracje
RECEPTURA
Mąkę wymieszać z masłem. Dodać żółtka i cukier puder, wyrabiać do osiągnięcia konsystencji ciasta. Wyłożyć foremki do tarty i schłodzić w lodówce. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 15 min. Pozostałe ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyciąć kształt serca. Wypiekać pomiędzy dwoma perforowanymi matami w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.
Likier, cukier i jaja podgrzać do temperatury 80°C ciągle mieszając, dodać Sanett. Odstawić na 5 minut i dodać zimne masło. Mieszać, aż masło połączy się z kremem. Wylać w kruche spody, przykryć wypieczonym w kształcie serca ciastkiem i schłodzić.
Podgrzać mleko i sanett i wlać do czekolady. Wymieszać. Dodać ubitą śmietanę. Delikatnie wymieszać i wlać do foremek sylikonowych. Zamrozić.
Żelatynę namoczyć w wodzie. Z cukru, wody i glukozy ugotować syrop o temperaturze 103 stopni. Dodać białą czekoladę, śmietanę i namoczoną żelatynę. Wymieszać blenderem. Zabarwić na czerwony kolor. Zamrożone desery oblewać polewą o temperaturze około 30 stopni.
Do udekorowania użyć czekoladowej dekoracji Barbara Decor:
Serce Amora białe (kod 33702).
schemat
Podobne kreacje
Zobacz zdjęcia, receptury i filmy o podobnej tematyce. Zainspiruj się i wykonaj je w swojej pracowni.