Tegoroczny lipiec- mimo sezonu urlopowego- jest dla nas bardzo pracowity. Dopracowujemy ostatnie szczegóły przed jesienną premierą nowego katalogu dekoracji Barbara Decor. Małą zapowiedź nadchodzących czekoladowych nowości możecie zobaczyć w lipcowym numerze „so good.. magazine”. Bardzo to dla nas ważne być w tak prestiżowym czasopiśmie branżowym, które kreuje światowe trendy cukiernicze. Zupełnie nowe,  nietuzinkowe ażurki prezentowane w magazynie to dopiero początek niespodzianek. Jednak na więcej musicie jeszcze trochę poczekać.
Nowy katalog dekoracji to zawsze duże przedsięwzięcie. W tym roku dodatkowym utrudnieniem okazał się fakt, o którym pewnie doskonale wiecie – wycofany został z rynku barwnik E171. Okazało się to nie lada wyzwaniem w zadruku dekoracji czekoladowych. Udało nam się jednak znaleźć nieoczywiste rozwiązania, które pozwoliły uzyskać oczekiwany efekt. Będziecie miło zaskoczeni.

Cały nasz zespół jest zaangażowany w ten istotny dla nas projekt. Czekoladowa dekoracja bowiem, aby znaleźć się na Waszym torcie i w naszym katalogu, musi przejść długą i czasem burzliwą drogę. Zaczyna się od analizy trendów na nadchodzące sezony oraz słuchania podpowiedzi zaprzyjaźnionych cukierników oraz załogi handlowej. Następnie pomysły naszego kreatywnego zespołu są wizualizowane z uwzględnieniem wszystkich istotnych technicznych aspektów z działu produkcji. Finalnie tworzymy próby bazujące na prototypach, a po nich próby na liniach produkcyjnych. Po wielu zmianach, poprawkach i dyskusjach gotowy produkt eksponujemy na tortach czy deserach. Pokazujemy Wam zastosowanie, pomysły i inspiracje. Tym ważnym zadaniem zajmuje się nasz dział marketingowy wspólnie z  naszymi  niezawodnymi  pastry chefami Ana Florencia Davila i Michał Świerad. Następnie.. pracowity etap sesji fotograficznych,  podczas których  powstaje baza zdjęciowa do katalogu i wielu innych materiałów marketingowych. Sesje zdjęciowe to bardzo intensywny i wymagający czas, zwłaszcza dla najbardziej zainteresowanych. Bardzo wspiera nas w tych przedsięwzięciach przyjaciel naszej firmy (i nasz!) znakomity cukiernik Jakub Rak.

Co jeszcze znajdziecie w katalogu oprócz innowacyjnych ażurków? Całe mnóstwo nowych wzorów na święta i okoliczności takie jak Boże Narodzenie, Halloween czy Wielkanoc. Nowe wzory dekoracji bez wspomnianego wcześniej barwnika E171. Wyjątkowe sticks’y w pięknych zadrukach i.. reszta niech będzie niespodzianką.
Dopięcie całego katalogu na ostatni guzik to wyzwanie. Grafiki, zdjęcia, układy stron, teksty- uwierzcie- czytane setki razy, poprawki, poprawki i jeszcze raz poprawki. Ale już prawie mamy to! Teraz jeszcze tylko strona internetowa, receptury, aplikacje, social media, reklamy branżowe, szkolenia z nowego asortymentu naszej załogi handlowej i przygotowanie potężnego materiału szkoleniowego dla Was… będziemy gotowi na jesień. Bądźcie czujni.