Barwniki i spraye spożywcze Barwniki i spraye spożywcze

Barwniki i spraye spożywcze

ZAMSZ – SPRAY

Gotowe do użycia zamsze w sprayu na bazie masła kakaowego. Tworzą kolorowe powłoki zamszowe na powierzchniach ciast, tortów, deserów i lodów. Oferowane w szerokiej, atrakcyjnej gamie kolorystycznej. Mogą być aplikowane na zamrożone powierzchnie musów śmietanowych, kremów, masy cukrowej, marcepanu i czekolady.

 

Wskazówka: Zamsz w sprayu nie wymaga podgrzewania.

Sposób użycia:

– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm i pozostawić do
wyschnięcia
– nanosić na zamrożone (-10˚C) powierzchnie

BARWNIK PERŁOWY – SPRAY

Barwnik perłowy w sprayu nadaje wyrobom cukierniczym efekt metalicznego połysku – złoty lub srebrny. Jest idealny do dekorowania powierzchni czekolady, masy cukrowej, marcepanu, musów śmietanowych, kremów, ciast, ciastek kruchych, polew miękkich i twardych.

Wskazówka: Barwnik perłowy może być aplikowany na powierzchnię dowolnego wyrobu spożywczego.

Sposób użycia:

– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm i pozostawić do wyschnięcia

PROSZEK BROKATOWY – POMPKA

Proszek brokatowy w ergonomicznym aplikatorze – pojemniku z pompką.  Nadaje wyrobom cukierniczym efekt metalicznego połysku – złoty lub srebrny. Brokat może być stosowany do dekorowania powierzchni czekolady, masy cukrowej, marcepanu, musów śmietanowych, kremów, ciast, ciastek kruchych, polew miękkich i twardych.

Wskazówka: Proszek brokatowy można aplikować na zamsz lub świeże owoce podczas dekorowania tortów.

Sposób użycia:

– brokat nanosić bezpośrednio na dekorowany produkt.

LAKIER SPOŻYWCZY – SPRAY

Lakier spożywczy nadający eksponatom cukierniczym efekt lustrzanego połysku. Służy do nabłyszczania eksponatów i dekoracji z czekolady oraz powierzchni wyrobów pokrytych masą cukrową lub marcepanem.

Sposób użycia:

– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm i pozostawić do wyschnięcia

ŻEL – SPRAY

Niezastygający żel w sprayu chroni kompozycje ze świeżych owoców przed wysychaniem, jednocześnie nadając im połysk. Doskonały do zastosowania przy dekorowaniu tart owocowych, tortów i deserów

Wskazówka: Żel w sprayu nie wymaga podgrzewania.

Sposób użycia:

– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm
– umyć końcówkę rozpylacza ciepłą wodą po każdym użyciu

ZMRAŻACZ DO CZEKOLADY – SPRAY

Spray chłodzący o natychmiastowym działaniu, umożliwiający szybkie chłodzenie i łączenie elementów rzeźb czekoladowych. Niezastąpiony przy tworzeniu elementów dekoracyjnych i eksponatów z czekolady.

czytaj dalej

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

 

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA

Potwierdzam, że chcę otrzymywać newsletter drogą e-mail od Barbara Luijckx sp. z o. o. z siedzibą w Inowrocławiu (dalej: Spółka). Rozumiem, że wiadomości będą wysyłane w celu przesyłania informacji handlowych o produktach, usługach, nowościach i ofertach Spółki, a także treści o charakterze edukacyjnym. Więcej informacji o zasadach przetwarzania danych osobowych przez Spółkę znajduje się w Polityce prywatności.

 

SIGN UP TO NEWSLETTER

I confirm that I would like to receive an e-mail newsletter from Barbara Luijckx sp. z o. o. based in Inowrocław (hereinafter: the Company). I understand that the messages will be sent to provide commercial information about the Company\\\'s products, services, news and offers, as well as educational content. For more information about the Company\\\'s personal data processing terms, please read the Privacy Policy.