Barwniki i spraye spożywcze
ZAMSZ – SPRAY
Gotowe do użycia zamsze w sprayu na bazie masła kakaowego. Tworzą kolorowe powłoki zamszowe na powierzchniach ciast, tortów, deserów i lodów. Oferowane w szerokiej, atrakcyjnej gamie kolorystycznej. Mogą być aplikowane na zamrożone powierzchnie musów śmietanowych, kremów, masy cukrowej, marcepanu i czekolady.
Wskazówka: Zamsz w sprayu nie wymaga podgrzewania.
Sposób użycia:
– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm i pozostawić do
wyschnięcia
– nanosić na zamrożone (-10˚C) powierzchnie
BARWNIK PERŁOWY – SPRAY
Barwnik perłowy w sprayu nadaje wyrobom cukierniczym efekt metalicznego połysku – złoty lub srebrny. Jest idealny do dekorowania powierzchni czekolady, masy cukrowej, marcepanu, musów śmietanowych, kremów, ciast, ciastek kruchych, polew miękkich i twardych.
Wskazówka: Barwnik perłowy może być aplikowany na powierzchnię dowolnego wyrobu spożywczego.
Sposób użycia:
– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm i pozostawić do wyschnięcia
PROSZEK BROKATOWY – POMPKA
Proszek brokatowy w ergonomicznym aplikatorze – pojemniku z pompką. Nadaje wyrobom cukierniczym efekt metalicznego połysku – złoty lub srebrny. Brokat może być stosowany do dekorowania powierzchni czekolady, masy cukrowej, marcepanu, musów śmietanowych, kremów, ciast, ciastek kruchych, polew miękkich i twardych.
Wskazówka: Proszek brokatowy można aplikować na zamsz lub świeże owoce podczas dekorowania tortów.
Sposób użycia:
– brokat nanosić bezpośrednio na dekorowany produkt.
LAKIER SPOŻYWCZY – SPRAY
Lakier spożywczy nadający eksponatom cukierniczym efekt lustrzanego połysku. Służy do nabłyszczania eksponatów i dekoracji z czekolady oraz powierzchni wyrobów pokrytych masą cukrową lub marcepanem.
Sposób użycia:
– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm i pozostawić do wyschnięcia
ŻEL – SPRAY
Niezastygający żel w sprayu chroni kompozycje ze świeżych owoców przed wysychaniem, jednocześnie nadając im połysk. Doskonały do zastosowania przy dekorowaniu tart owocowych, tortów i deserów
Wskazówka: Żel w sprayu nie wymaga podgrzewania.
Sposób użycia:
– wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund
– rozpylić na powierzchnię z odległości około 20-30 cm
– umyć końcówkę rozpylacza ciepłą wodą po każdym użyciu
ZMRAŻACZ DO CZEKOLADY – SPRAY
Spray chłodzący o natychmiastowym działaniu, umożliwiający szybkie chłodzenie i łączenie elementów rzeźb czekoladowych. Niezastąpiony przy tworzeniu elementów dekoracyjnych i eksponatów z czekolady.
czytaj dalej